Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 11. 2018,
6.22

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,25

3

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 25. 11. 2018, 6.22

5 let, 4 mesece

Liga NBA, 24. november

Dončić osmešil zvezdnika lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,25

3

Luka Dončić | Luka Dončić je spet pokazal iznajdljivost. | Foto Guliver/Getty Images

Luka Dončić je spet pokazal iznajdljivost.

Foto: Guliver/Getty Images

Dallas Mavericks so proti Boston Celtics prišli že do šeste zaporedne domače zmage in so v mesecu novembru zelo vroči. Z duhovitimi potezami in iznajdljivostjo je bil v ospredju tudi Luka Dončić, ki se ni ustrašil zvezdnika Kyrieja Irvinga. Kar nekajkrat se je slovenski košarkar znašel v središču pozornosti.

Košarkarji Dallasa so našli pravi ritem in zmagujejo kot po tekočem traku. To je njihova že šesta zmaga v zadnjih sedmih tekmah, skupno pa deveta, postali so polovično uspešni.

Tokrat so padli Boston Celtics in tudi tokrat je slovenski čudežni deček Luka Dončić pripomogel k zmagi. Le dve asistenci sta mu zmanjkali, da bi se veselil novega dvojnega dvojčka, potem ko je dosegel 15 točk (met za 3 točke 3/4, za 2 2/7, prosti meti 2/2) in osem asistenc. Skoka tokrat ni imel nobenega, imel pa je še tri ukradene kakor tudi izgubljene žoge.

Vrhunci Dončićeve igre

Čeprav mu je nasproti stal eden izmed najboljših organizatorjev igre na svetu Kyrie Irving, se izziva ni ustrašil. Izkoristil je svojo višino, v eni akciji pa osmešil zvezdnika lige NBA, potem ko je naredil trik meta. Irving je poletel mimo, Luka pa je hladnokrvno zadel met za tri točke z nekoliko daljše oddaljenosti in dvignil na noge navijače.

Kako se je poigral z Irvingom

Sicer pa je izvrstno začel tekmo, potem ko je imel že v prvi četrtini devet točk in pet asistenc ter je odlično poveljeval Dallasovi igri, ki je prišel do vodstva z 28:18. Priložnost na mestu organizatorja igre je dobil zaradi odsotnosti Dennisa Smitha jr., ki ima zvito zapestje in ga ni bilo v kadru.

Ker je Luka gostom paral živce, se je v tretji četrtini spet znašel v središču pozornosti. Najprej je zvito podal žogo centru DeAndreju Jordanu, s katerim odlično sodelujeta, pri vračanju v obrambo pa se je zaletel v Jaylena Browna, potem ko je slovenski košarkar gledal stran.

Kako se je Dončić znašel na tleh

Sodniki so pogledali posnetek in dosodili košarkarju Bostona nešportno osebno napako. "Sploh nisem gledal vanj. Tekel je nazaj in sploh ni gledal. Ko je tekel proti meni, nisem želel pasti, zato se se odzval v slogu 'umakni se mi s poti'. Ni bilo namerno. Ker smo bili v njegovi areni, sem dobil kazen," je po tekmi dejal Brown.

Najboljša strelca pri Dallasu pa sta bila tokrat Harrison Barnes in rezervist J. J. Barea. Oba sta se zaustavila pri 20 točkah, izkušeni Portoričan pa je v statistiko vpisal še osem asistenc.

Sicer pa so v noči na nedeljo imeli nekateri posamezniki izjemne večere. Kevin Durant je bil s 44 točkami, 13 skoki in 7 asistencami prvi mož zmage Golden State Warriors proti Saceramento Kings.

Giannis Antetokumpo je bil prav tako razpoložen ob zmagi Milwaukee Bucks proti San Antoniu. Leteči Grk se je pohvalil s 34 točkami, 18 skoki in 8 asistencami. Skakalno navdahnjen je bil tudi košarkar Minnesote Karl-Anthony Towns, ki je za zmago proti Chicagu prispeval 35 točk, 22 skokov in 6 asistenc.

Tako kot Durant je mejo 40 presegel tudi James Harden (40 točk, 13 asistenc), vendar to ni bilo dovolj za zmago nad obubožanim Clevelandom.

Miami, Broooklyn
Sportal Miami brez Dragića do tretjega zaporednega poraza, Toronto v zadnji sekundi

Lestvici:

Ne spreglejte