Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Ponedeljek,
22. 12. 2014,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NBA New York Knicks Washington Wizards

Ponedeljek, 22. 12. 2014, 22.54

8 let

Stoječe ovacije in poraz Jamesa (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V ligi NBA tudi za božič ni počitka. LeBron James se je z Clevelandom vrnil v Miami in izgubil. Zmage so se veselili tudi pri Los Angeles Clippers, ki so ugnali Golden State.

LeBron James se je prvič po odhodu iz Miamija, kjer je preživel štiri sezone in osvojil dva šampionska prstana, vrnil na kraj zločina. Navijači so ga pričakali s stoječimi ovacijami, vseeno pa je moral na koncu priznati premoč nekdanjemu soigralcu Dwayneu Wadeu, s katerim sta se pred tekmo prijateljsko objela.

James je bil ob porazu razpoložen s 30 točkami, na drugi strani je Wade, ki ni mogel računati na pomoč Chrisa Bosha, dosegel še točko več, blestel pa je tudi menjava James v Miamiju na položaju krila, Luol Deng s 25 točkami in osmimi skoki ter podajami.

"Nisva imela slabe ločitve. En proti drugemu igrava že sedem let, tako na ni bilo čudnega občutka," je po tekmi dejal 32-letni Wade, ki je obranil domačo dvorano.

"Bilo je težko in veliko emocij se je vrnilo. Navijači so bili odlični. Vedno pokažejo svojo pripadnost klubu. Vse sem dal vse in še več, ko sem igral za Miami," je po tekmi dejal James, ki se je dodatknil tudi ponovnega igranja proti Wadeu.

"Imel sem nekaj metuljčkov v trebuhu. S soigralci smo zgradili nekaj posebnega, kar bo ostalo za vedno," je še dejal James, ki je priznal, da je bilo čudno priti v dvorano skozi vhod za gostujoče košarkarje.

Srečanje nekdanjih dolgoletnih soigralcev je bilo tudi v Chicagu, kjer so biki premagali Los Angeles Lakers. Pau Gasol, ki je pred letošnjo sezono zapustil Jezernike in okrepil Chicago si je pred tekmo izmenjal nekaj besed s Kobejem Bryantom. Ta je tekmo spremljal v civilu.

Šele peti poraz v sezoni je doživel Golden State, ki je bil slabši od Los Angeles Clippers.

Ne spreglejte