Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 1. 2023,
17.00

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,26

5

Natisni članek

Liga NBA NBA Denver Nuggets Nikola Jokić Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Nedelja, 8. 1. 2023, 17.00

1 leto, 3 mesece

Nikola Jokić o Vlatku Čančarju

Srbski zvezdnik o Slovencu: Dovolj imam tega!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,26

5

Nikola Jokić Vlatko Čančar | Nikola Jokić in Vlatko Čančar sta velika prijatelja tako na parketu kot zunaj njega. | Foto Guliverimage

Nikola Jokić in Vlatko Čančar sta velika prijatelja tako na parketu kot zunaj njega.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Denverja so v zadnjem času v odlični formi, ob izjemnem Nikoli Jokiću vse bolj nase opozarja tudi Vlatko Čančar, o katerem se je ob zadnji zmagi Denverja nad Clevelandom (121:198) razgovoril tudi njegov srbski prijatelj in soigralec Jokić.

V zasedbi Denver Nuggets imajo v zadnjem času ogromno razlogov za zadovoljstvo. Ob vse bolj vzpenjajoči se formi so trenutno s 26 zmagami in 13 porazi na vrhu zahodne konference. Nikola Jokić je ob tem v zadnjih objavah lige NBA znova prvi kandidat za naslov MVP sezone. Ob tem pa vse več priložnosti dobiva tudi Vlatko Čančar, ki v povprečju dosega 5,3 točke, 2 skoka in 1,1 asistence na tekmo, ob tem pa ima več kot 53-odstotni izkupiček meta iz igre. V tej sezoni je zaigral na 28 tekmah, slovenski reprezentant je s svojimi domiselnimi akcijami in zabijanji že večkrat na noge spravil celotno ligo NBA, ob tem pa odlično izkorišča vsako dodatno ponujeno minuto ob poškodbi Jeffa Greena.

Ob predstavah Slovenca ni ravnodušen niti njegov veliki prijatelj in soigralec Jokić, za katerega se je večkrat omenjalo, da je njuno prijateljstvo s Čančarjem eden od glavnih razlogov, zakaj Slovenec še ostaja v zasedbi Denverja. Zdaj se je o tej temi po zadnji tekmi Nuggetsov razgovoril tudi Jokić, ki je med drugim poudaril, da je Čančar mnogo več kot le njegov dober prijatelj.

Zadnja predstava Čančarja:

"Sovražim, ko ga ljudje in mediji omenjajo zgolj kot mojega velikega prijatelja. Dovolj imam tega. Mislim, da je to znak velikega nespoštovanja do njega. Vlatko že od prvega dne v Denverju ves čas trdo dela. Spomnite se samo obdobja v mehurčku, ko je na plan  prišla njegova slika, na kateri se je videlo njegovo izjemno izklesano telo. Izgledal je kot Hulk. Vsak dan gara in napreduje, sam to vidim na lastne oči," je dejal Jokić, ki se tu ni ustavil.

"Vlatko je tip košarkarja, ki ustreza vsaki ekipi, ki se lahko prilagodi vsaki situaciji. Za vsako ekipo lahko naredi le najbolje in pripomore k zmagam. Tudi ko statistično ne izstopa na igrišču, vedno poskrbi za pametne poteze. Ob tem je odličen tudi v obrambi. Še enkrat poudarjam, res je velik znak nespoštovanja, da ga ljudje omenjajo zgolj kot mojega prijatelja, ker nisva prijatelja (smeh, op. p.). Šalim se. Sva velika prijatelja, a Vlatko je sam dokazal, da si zasluži mesto v tej ligi," je še dejal srbski zvezdnik.

Preberite še:

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Luka Dončić z odgovorom šokiral Američane
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić dvomljivcem še enkrat več zaprl usta
Denver Nuggets Vlatko Čančar
Sportal Čančar z Denverjem sam na vrhu zahodne konference, uspešen tudi Dragić #video
Ne spreglejte