Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
16.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09

Natisni članek

Nikola Jokić Hrvaška Srbija Litva Španija EuroBasket 2022 EuroBasket

Petek, 19. 8. 2022, 16.00

1 leto, 8 mesecev

Pripravljalne tekme na EuroBasket

Španec s "ponesrečenim" košem nasmejal splet, Hrvati z dobro popotnico v Celje, Srbi do preobrata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,09
slovenska košarkarska reprezentanca : Hrvaška | Hrvati so v četrtek ugnali Madžarsko, v soboto pa bodo gostovali v Celju. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Hrvati so v četrtek ugnali Madžarsko, v soboto pa bodo gostovali v Celju.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Po sredinem spektaklu v Ljubljani tudi ostale najboljše evropske košarkarske reprezentance nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami na EuroBasket. Litovci so v četrtek še enkrat ugnali Španijo, Hrvaška je brez težav preskočila Madžarsko, Grčija pa je brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa ugnala enega izmed gostiteljev prvenstva Gruzijo.

Po torkovem obračunu na Gran Canarii sta se v četrtek še drugič v nekaj dneh pomerili izbrani vrsti Litve in Španije, tokrat v Vilni. Tekmo je v zaključku s košem odločil Ignas Brazdeikis, ki je bil ob Jonasu Valenčiunasu s 16 točkami prvi strelec Litve. Brazdeikis je 15 sekund pred koncem s košem popeljal Litvo do vodstva, na drugi strani je poskusil Lorenzo Brown, a bil nenatančen, Brazdeikis pa je s skokom v napadu srečanje pripeljal do konca.

Španci so sicer igrali brez Willyja Hernangometa, Rudyja Fernandeza in Sergia Llulla, Brown je bil z 18 točkami prvi strelec. Za najbolj poseben koš na tekmi pa je že v prvi četrtini poskrbel Yankuba Sima, ki je ob poskusu podaje "ponesreči" zadel za tri točke.

Koš Sime:

Hrvati s popotnico zmage v Celje

Hrvaška, ki bo v soboto nasprotnik Slovenije v Celju, je na domačih tleh s 84:64 ugnala izbrano vrsto Madžarsko. Ta bo na EuroBasketu v prvem delu tekmec slovenske izbrane vrste. Prvi strelec Hrvatov je bil z 19 točkami naturalizirani igralec Jaleen Smith.

Izjemna tekma pa je za finskim košarkarjem in članom Clevelanda Laurijem Markkanenom, ki je ob zmagi Finske nad Ukrajino (97:94) dosegel kar 42 točk, temu dosežku pa je dodal še devet skokov in tri ukradene žoge.

Grki uspešni brez Giannisa, Jokić junak preobrata nad Italijo

Do zmage so prišli tudi Grki, ki so brez Giannisa Antetokounmpa z 80:67 ugnali Gruzijo. Prvi igralec Grkov je bil ob odsotnosti zvezdnika Milwaukeeja Kostas Sloukas, ki je dosegel 21 točk (9/13 met iz igre). Po deset točk sta dodala novi soigralec Luke Dončića pri Dallasu Tyler Dorsey in Kostas Antetokounmpo. Grkom sicer nekaj sivih las pred začetkom evropskega prvenstva povzroča poškodba Ioannisa Papapetrouja, ki ima težave z mišico na desni nogi in bi lahko izpustil kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo, medtem ko njegov nastop na EuroBasketu zaenkrat naj ne bi bil pod vprašajem.

V petek pa so bili znova na delu tudi zadnji slovenski nasprotniki Srbi, ki so po zaostanku s 15 točkami proti Italiji, ki jih je lani izločila v kvalifikacijah za olimpijske igre, zrežirali preobrat in zmagali z 90:86. Prvi strelec Srbije je bil Nikola Jokić z 18 točkami, desetimi skoki in petimi asistencami. Lučić, Milutinov in Micić so dodali po 15 točk.

Preberite še:

Prijateljska tekma (Celje, košarka): Slovenija - Nizozemska Jurij Macura
Sportal Selektor Sekulić prečrtal še enega igralca
Anthony Randolph
Sportal Novak Đoković ni bil edino veliko presenečenje v Ljubljani
Slovenija Srbija prijateljska tekma Edo Murić
Sportal "Luko Dončića je nemogoče kriti, a …"
Ne spreglejte