Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
27. 8. 2015,
22.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

poročilo košarka Slovenija Srbija Jure Zdovc Saša Đorđević

Četrtek, 27. 8. 2015, 22.36

8 let

Smola za Slokarja, Srbi so bili tokrat premočni

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni svetovni podprvaki Srbi so bili na predzadnji tekmi pred začetkom EuroBasketa pretežak zalogaj za slovenske košarkarje, zlasti po tem, ko se je poškodoval Uroš Slokar.

Predzadnji obračun v pripravah na EuroBasket je bil za slovenske košarkarje pravšnji, saj so jim nasproti stali eni od favoritov za medalje, Srbi, ki so nemudoma dali vedeti, da bodo Slovencem pri organiziranju napadov povzročali ogromno preglavic.

Sprva so naši stežka našli pravo rešitev, kako bi na lažji način prišli do odprtih metov. Ker pravih idej ni bilo oziroma je bil tekmečev zid težko prebojen, so se velikokrat odločali za individualne vložke in mete od daleč.

Srbi so vodili pri 12:5, najvišjo prednost v prvem polčasu, ki se je končal z zaostankom naših s 33:40, pa imeli po točkah Bogdana Bogdanovića, ki je zadel za 40:28.

Poškodba Uroša Slokarja v nepravem času

Za dodatno skrb v prvem delu je poskrbel neprijeten trenutek, pri katerem si je Uroš Slokar poškodoval gleženj. Po košu za znižanje na 22:26 je namreč stopil na tekmečevo nogo, tekme pa ni mogel več nadaljevati. To je presekalo igro slovenske izbrane vrste.

Tako za Slovenijo kakor tudi Srbijo je bil četrtkov obračun v dobro zapolnjenih Stožicah predzadnji, ekipi pa se bosta še enkrat pomerili v soboto v Banjaluki in nato misli usmerili proti EuroBasketu.

Nov zagon je dala trojka Zorana Dragića, po košu Jake Klobučarja pa so Slovenci – v prvem polčasu so izgubili kar enajst žog – zaostajali le še za dve točki (38:40). Očitno je Zdovc v premoru fantom dal vedeti, da bodo morali odigrati odločneje v obrambi, kar se je tudi zgodilo, zbudilo pa se je tudi občinstvo.

Nezaustavljivi Bjelica hitro razblinil slovenske upe

Videti je bilo, da so se morali kapetan Jure Balažič in soigralci navadili na čvrstega nasprotnika, ki je bil v pripravljalnem obdobju najtežji.

Zdovc je poskusil na parketu združiti moči dveh organizatorjev igre. V tandemu sta zaigrala Luka Rupnik in Klobučar, po njegovem košu pa je naskok Srbije znašal le še točko (45:44). Kaj kmalu je Slovenija prvič ujela priključek, potem ko je bil rezultat 47:47 – prej sta bili ekipi poravnani le na začetku pri 3:3.

Nemanja Bjelica, ki je bil prvi mož gostov, je hitro spet naredil razliko, potem ko je v seriji poskrbel za pet od skupno 19 točk za 54:49.

Dragićeva simultanka, a se je na žalost ob nepravem času oglasil Teodosić

Hitro sta se požrtvovalnost in trud pri lovljenju priključka izničila, saj so Srbi od 28. do 32. minute postavili delni izid 15:2 in kar naenkrat vodili z velikih 13 točk razlike (62:49).

Dragić je bil tisti adut, ki se je razigral, ko ga je ekipa najbolj potrebovala. Dve njegovi trojki, ukradene žoge in dve podaji do Alena Omića je Slovenijo dve minuti pred koncem pripeljalo do zaostanka šestih točk (67:73).

Ko je že kazalo, da bi košarkarji v zeleni-belo opravi lahko poskrbeli za preobrat, je vse dvome s težkim metom razblinil veliki Miloš Teodosić, ki je minuto pred koncem zadel trojko (šele njegova četrta točka) za 77:69, in jasno je postalo, da bodo Srbi v pripravljalnem obdobju slavili novo zmago (79:70).

Ne spreglejte