Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
10. 10. 2012,
12.00

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Smodiš priznanje

Sreda, 10. 10. 2012, 12.00

7 let, 12 mesecev

Smodišu priznanje CSKA-ja. "Pohvala, ki je ne doživi vsak."

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Eden največjih slovenskih košarkarjev vseh časov Matjaž Smodiš bo dobil prav posebno priznanje. Pred četrtkovo evroligaško tekmo CSKA-ja se mu bo ruski gigant zahvalil za vse dosežke v preteklosti.

Med drugim je Smodiš v veliki meri pomagal CSKA-ju, da se je leta 2006 in 2008 povzpel na evroligaški prestol. Slovenski košarkar se lahko pohvali, da je bil tudi kapetan moskovskega giganta, kar je posebno priznanje za tujega košarkarja. In v četrtek se mu bo klub pred prvo tekmo evrolige v tej sezoni proti Lietuvos Rytasu zahvalil za vse, kar je storil v preteklosti.

"Dobil sem povabilo, da se mi zahvalijo za vse, kar sem naredil," je bil sprva skromen Smodiš in nato nadaljeval: "O tem sploh ni treba izgubljati besed. To je velika čast in pohvala, ki je ne doživi vsak. Nekaj posebnega je, ko se ti zahvalijo. S tem dokazujejo velikost kluba. Sem zelo počaščen."

Pri CSKA-ju so pred časom izrazili željo, da bi se Smodiš morda vključil v pogon enega največjih evropskih klubov v Evropi, vendar Smoki pravi, da so bili to takrat le okvirni pogovori: "Nič ni bilo resnega. V šali je bilo malce čutiti tipanje z njihove strani. Ta izlet v Moskvo bom dal skozi, nato pa bomo videli, kje smo. V zadnjem času ni bilo nobenega znaka, da bi si kaj želeli. Bomo videli."

Poleg Smodiša bo priznanje v četrtek dobil tudi Ramunas Šiškauskas. Skupaj sta soustvarjala uspehe CSKA-ja in sta se z velikimi črkami zapisala v zgodovino kluba. Zato bo verjetno Smodiša še toliko bolj stisnilo pri srcu, ko bo prejel priznanje. "Bolj, ko se približuje trenutek, težje mi je. Čutim pozitivno nervozo. Verjamem, da bo vse v redu. Veselim se podaljšanega konca tedna. Predvsem zaradi srečanja s starimi obrazi, prijatelji, trenerji. Verjamem, da bo pestro," je na poti v Moskvo za Sportal povedal Matjaž, ki je vnovič ponovil že večkrat slišano, da v tem trenutku ne kaže želje, da bi se morda znova podal pod košarkarske obroče: "Bolj ali manj je končano. Bomo pa videli, kako bo v bodoče. Za zdaj uživam z družino. Prav lepo smo se privadili na življenje v Novem mestu."

Ne spreglejte