Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
11. 10. 2011,
22.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Olimpija Cedevita ABA

Torek, 11. 10. 2011, 22.13

7 let, 12 mesecev

Smodiš se je rešil iz slačilnice, 'zmaji' iz izgubljenega položaja

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sašo Filipovski je po drugi zmagi v ligi ABA javno pohvalil svojo Olimpijo, kritiko pa pustil za slačilnico in analizo po tekmi.

''Fantom čestitke za srčnost in borbenost. Puške niso vrgli v koruzo, zato so bili za vztrajnost nagrajeni z zmago. To je za te mlade fante v rotaciji zelo pomembno. Vesel sem težke zmage, ki kaže, da smo na pravi poti. Dejstvo pa je, da bo v prihodnje treba igrati bolj čvrsto in uravnoteženo,'' je po zmagi nad Cedevito pred peščico gledalcev v Stožicah ugotavljal trener Sašo Filipovski. V igri svoje ekipe vidi še veliko rezerv, predvsem pa poudarja, da bo treba v prihodnje tekmece omejiti na 70 točk. Cedeviti so jih Ljubljančani pustili precej več, a na srečo glavnino v prvem delu. Sledil je viden zagrebški padec, ki po tekmi trenerju Draženu Anzuloviću nikakor ni dal miru. ''Če tri četrtine relativno visoko vodiš in nadzoruješ potek tekem, je potem takšen padec nerazumljiv. Napako smo storili v tretji četrtini, ko smo pri 15 točkah prednosti gostiteljem dovolili nalet. Olimpija je to izkoristila. No, ko tako slabo odigraš v zadnjem delu, si zmage niti ne zaslužiš. Škoda! Res smo želeli Stožice zapustiti kot zmagovalci,'' je dejal Anzulović.

Zanimiv spodrsljaj pa se je osebju Cedevite pripetil že ob glavnem odboru, ko so imeli vodstvo še trdno v rokah. Po sestanku in krajšem oddihu so namreč v garderobi pozabili na Matjaža Smodiša. Slovenca na začasnem delu v Zagrebu je iz zaklenjene slačilnice rešil šele klic ženi, ki je nato košarkarje Cedevite kar s tribune opozorila, da so pozabili ''pozabili'' pomembnega moža. ''Nič mi ni bilo jasno. Deloma sem bil zadovoljen, saj so, kot kaže, ocenili, da lahko zmagajo tudi brez mene. Ha, ha … No, bilo pa je tudi malce neprijetno. A to se lahko zgodi vsakomur,'' je prigodo komentiral Smodiš, ki pa se je v podobnem položaju znašel že kot član Virtusa.

Ne spreglejte