Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
21. 8. 2016,
11.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Natisni članek

Igor Kokoškov Rio 2016 Klemen Prepelič

Nedelja, 21. 8. 2016, 11.00

2 leti, 8 mesecev

Slovenski reprezentant Klemen Prepelič po zmagi proti VB

Slovenski reprezentant ne verjame v čudež na OI

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

1

Klemen Prepelič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska košarkarska reprezentanca tudi po šesti pripravljalni tekmi ostaja brez poraza, čeprav so dlje od pričakovanj lomili Veliko Britanijo. " Ne moremo biti zadovoljni s pristopom, smo pa lahko z zmago," po tekmi pravi branilec Klemen Prepelič, ki bo v finalu OI navijal za Srbijo.

Oči košarkarskih navdušencev bodo zadnji dan olimpijskih iger v Riu uprte v košarkarski finale med Ameriko in Srbijo. Američani na OI niso izgubili že od leta 2004 in so od takrat nanizali 24 zaporednih zmag.

Na letošnji igrah so se nekajkrat morali močno potruditi za zmago, najbolj pa jih je v skupini namučila prav Srbija.

"Navijam za Srbijo, vendar ne verjamem v čudež v finalu, zato mislim, da bodo olimpijski prvaki Američani," je po sobotni slovenski zmagi na pripravljalni tekmi proti Veliki Britaniji z 92:80 o olimpijskem razpletu dejal Klemen Prepelič.

Fotogalerija
1 / 14

Zgodi se takšna tekma

Podobno kot Američani tudi Slovenci na pripravljalnih tekmah pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo ne poznajo poraza in so dobili vseh šest tekem.

Britanci so se upirali veliko bolje od pričakovanj, slovenski košarkarji pa so, čeprav so vodili večino tekme, srečanje dokončno odločili šele v zadnjih minutah.

"Zgodi se takšna tekma. Naša reprezentanca je vsaj na ravni kvalifikacij olimpijskih iger, ne pa kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Ne me narobe razumeti, vsaka je vredna spoštovanja. Nam je dosti težje igrati takšne tekme (proti Veliki Britaniji, op. p.), kot pa proti Hrvatom, Srbom, Francozom in podobnim, ki so proti nam favoriti," je po tekmi razlagal 24-letni Prepelič, ki je bil s 16 točkami drugi strelec Slovenije.

Košarkarji Velike Britanije so v Stožicah grozili do 36. minute tekme. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Košarkarji Velike Britanije so v Stožicah grozili do 36. minute tekme. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nova sezona, nova sredina

Prepelič je v zadnjih štirih sezonah vedno menjaval klube. Tako bo tudi v novi sezoni, saj se iz nemškega Oldenburga seli v Francijo. Tam bo oblekel dres slovitega Limogesa, ki ga vodi srbski strokovnjak in trener beograjskega Partizana Duško Vujošević.

Nezadovoljni s pristopom, zadovoljni z zmago

Varovanci selektorja Igorja Kokoškova so se zelo slabo vstopili v tekmo, slaba obramba pa se je vlekla skozi vseh 40 minut.

"Nismo dali svojega maksimuma. Selektor je dejal, da moramo iz tekme v tekmo postajati boljše moštvo, vendar tega proti Britancem nismo pokazali. Bili smo brez naše prepoznavne energije in agresivnosti, zato smo se tudi dolgo mučili z veliko Britanijo. Ne moremo biti zadovoljni s pristopom, smo pa lahko z zmago," želi igro proti Britancem čim prej pozabiti Prepelič in pogled že usmerja proti Mariboru, kjer bo Slovenija odigrala prihodnji dve pripravljalni tekmi.

V prihodnjem tednu slovensko reprezentanco čakata dva obračuna v Mariboru proti Makedoniji (ena bo zaprto za javnost). | Foto: Urban Urbanc/Sportida V prihodnjem tednu slovensko reprezentanco čakata dva obračuna v Mariboru proti Makedoniji (ena bo zaprto za javnost). Foto: Urban Urbanc/Sportida

Kaj se je dogajalo v slačilnici

Slovenski košarkarji so imeli proti gostom z otoka odlične napadalni dan, saj so dosegli 92 točk, vendar so gostom omogočali številne odprte mete z razdalje, ki so jih s pridom izkoriščali in zadeli 13 trojk, kar je razburilo slovenskega selektorja.

"Razburjen je prišel v slačilnico. Pogrešal je energijo. Dali smo sicer 50 točk, a jih skoraj toliko tudi prejeli. V obrambi je bila tudi slaba komunikacija. Britanci so velikokrat ostali sami na metu. Imeli so svoj dan in veliko zadeli," je dogajanje iz slačilnice ob polčasu opisal Prepelič.

Kvalifikacije se začnejo 31. avgusta

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Slovenijo čaka šest tekem, za napredovanje pa se bo bojevala s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo.

Ne spreglejte