Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
20. 8. 2016,
23.16

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Natisni članek

Klemen Prepelič Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Igor Kokoškov

Sobota, 20. 8. 2016, 23.16

2 leti, 8 mesecev

Poročilo s tekme Slovenija – Velika Britanija

Slovenci naredili korak nazaj, a so se lahko zanesli na Zorana Dragića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Zoran Dragić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska košarkarska reprezentanca tudi po šesti pripravljalni tekmi pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo ne pozna poraza. V Stožicah so z več težavami, kot so jih pričakovali, ugnali Veliko Britanijo. Končni rezultat je bil  92:80 v korist Slovenije.

V senci olimpijskih iger, kjer se bosta za košarkarsko zlato pomerili reprezentanci Amerike in Srbije, slovenski košarkarji nadaljujejo s pripravljalnimi tekmami pred kvalifikacijami za evropsko prvenstvo.

V Stožicah so po tednu dni treninga v Kranjski Gori odigrali šesto pripravljalno tekmo.

Tako kot na obeh domačih tekmah pred dvema tednoma v Celju je tudi tokrat tekmo začel prvi slovenski zvezdnik Goran Dragić, Slovenija pa je po začetnem zaostanku z 0:5 hitro ujela svoj ritem in po zaslugi številnih prostih metov prešla v vodstvo.

Britanci so se po zaostanku osmih točk sredi prve četrtine hitro vrnili in po prvih desetih minutah zaostajali le za štiri točke (24:20).

Fotogalerija
1 / 14

Festival košev v drugi četrtini

Trdoživi gostje so v drugi četrtini po seriji košev ujeli in prvič po uvodni minuti tudi prehiteli Slovence. Glavna avtorja preobrata sta bila Andrew Lawrence (v lanski sezoni član hrvaškega Zadra) in Dan Clark, ki sta v prvem polčasu dosegla 33 od skupno 43 točk Britancev.

Če je slovenski napad ostal na ravni iz prve četrtine, pa je Slovencem manjkalo energije v obrambi. Že do 15. minute tekme so dobili 37 točk, znova pa so pobegnili po vrnitvi Gorana Dragića na parket. Ob polčasu je njihova prednost znašala pet točk (48:43).

"Nisem zadovoljen. Fizično in psihološko nismo bili pripravljeni na tekmo. Igralci so imeli težke noge in še eno tekmo smo začeli brez energije. Še vedno imamo preveč nihanj," je bil s ponovno s slabim začetkom nezadovoljen selektor Igor Kokoškov.

Slovenci so dolgo lomili Britance. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenci so dolgo lomili Britance. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Priložnost za 13 košarkarjev

Slovenski selektor Igor Kokoškov je tako kot na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah opravil številne menjave, v igro pa je poslal 13 košarkarjev, od tega 11 v prvem polčasu.

Ponovitev scenarija: Slovenci ušli, Britanci so se znova približali

Tudi v tretji četrtini se Slovenci niso prebudili. Nekajkrat so si sicer priigrali dvomestno prednost, ki pa je nikoli niso znali zadržati. Britanci so se po zaslugi odličnega meta za tri točko (na koncu so zadeli 13 trojk) vedno ujeli Slovence. Pred odločilnimi desetimi minutami so zaostajali za sedem točk.

"Britanci so netipična ekipa. Imeli so več skoraj več metov za tri točke kot za dve. Take tekme se bodo dogajale in moramo biti pripravljeni na to," je po tekmi dejal Kokoškov.

Goran Dragić ni bil pri metu. Zgrešil je vseh pet metov iz igre, a soigralcem podelil kar 13 podaj. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Goran Dragić ni bil pri metu. Zgrešil je vseh pet metov iz igre, a soigralcem podelil kar 13 podaj. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dokončna odločitev dve minuti do konca

Čeprav so vodili skoraj celotno tekmo, so zaspani Slovenci Britance dokončno zlomili šele dobri dve minuti do konce tekme, ko je tri zaporedne trojke zadel najboljši slovenski strelec Zoran Dragić (končal je pri 21 točkah).

Slovenci so povedli za 11 točk in tekmo mirno pripeljali do konca, čeprav so se z Britanci mučili bolj od pričakovanj. Končni rezultat v Stožicah je bil 92:80.

"Naredili smo majhen korak nazaj v primerjavi z zadnjimi tekmami. Moramo igrati z več energije in bolj konkretno. Nismo moštvo, ki bi igralo lepo, ampak moramo igrati agresivno in moštveno. To je identiteta, ki jo želimo imeti kot ekipa in tega danes ni bilo. Ampak zato igramo pripravljalne tekme," je po peti zmagi na prav toliko tekmah dejal Kokoškov, ki bo svojim fantom namenil prosto nedeljo.

Slovenija : Velika Britanija 92:80 (24:20, 48:43, 71:64)

Dvorana Stožice, gledalcev 2.500, sodniki: Špendl, Zupančič, Španič (vsi Slovenija).

Slovenija: G. Dragić 2 (2:2), Prepelič 16 (7:9), Murić 13 (3:5), Blažič 13 (4:4), Z. Dragić 21 (3:5), Vidmar 12 (2:4), Zagorac 3, Omić 5 (3:6), Klobučar 4 (4:4), Čančar 3.

Velika Britanija: Mockford 5 (2:2), Lawrence 17 (1:1), Okereafor 5 (1:2), Gordon 7 (2:5), Clark 24 (1:1), Young 2, Boateng 6, Achara 12 (4:6), Olanseni 2 (2:2).

Prosti meti: Slovenija 28:39, Velika Britanija 13:19.

Met za tri točke: Slovenija 10:27 (Prepelič 3, Murić 2, Z. Dragić 2, Zagorac, Čančar, Blažič), Velika Britanija 13:31 (Clark 5, Lawrence 4, Achara 2, Mockford, Gordon).

Osebne napake: Slovenija 20, Velika Britanija 35.

Pet osebnih: Boateng (36.), Clark (40.).

STA

 

Kvalifikacije se začnejo 31. avgusta

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo Slovenijo čaka šest tekem, za napredovanje pa se bo bojevala s Kosovom, Ukrajino in Bolgarijo.

Ne spreglejte