Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
23. 8. 2013,
8.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

EuroBasket

Petek, 23. 8. 2013, 8.51

8 let, 5 mesecev

Slovenija se dokoplje tudi do materiala, ki ni za javnost

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pred slovenskimi košarkarji je le še dvanajst dni priprav na evropsko prvenstvo, z enim očesom pa strokovni štab budno spremlja tekmece, s katerimi se bo Slovenija pomerila v uvodnem delu v Celju.

V reprezentanci je za snemanje tekem zadolžen Jernej Bobič, ki je v veliko pomoč naši izbrani vrsti, saj se dokoplje tudi do materiala s tekem, zaprtih za javnost. "Spremljamo vse tekme naših tekmecev. Naš direktor za to področje, Bobo (Jernej Bobič, op. p.), ima vse. Dobimo tudi posnetke z zaprtih tekem. Ima vse posnetke – tiste, ki obstajajo, in tudi tiste, ki ne," je direktor reprezentance Matej Avanzo pohvalil dobro delo Jerneja Bobiča.

S pridobljenim videomaterialom se bodo lahko selektor Božidar Maljković in njegovi pomočniki Aleksander Sekulič, Gašper Potočnik in Američan Chris Thomas do potankosti pripravili na nasprotnike v uvodnem delu evropskega prvenstva v Celju, kjer se bodo po naslednjem vrstnem redu zvrstile izbrane vrste Češke, Španije, Gruzije, Hrvaške in Poljske.

Ravno Američan pa si bo v živo ogledal tudi tekmo v Montpellieru, kjer se bosta pomerila prva favorita za evropski naslov, reprezentanci Francije in Španije. Pot bo nato nadaljeval v Belgijo, kjer bo z budnim očesom spremljal še Češko. "Češka in Španija sta naša prva tekmeca na evropskem prvenstvu, zato bo Chris Thomas 25. avgusta odšel na ti dve tekmi in prinesel dodaten učni material," poudarja Avanzo, ki je zadovoljen s potekom priprav na največji košarkarski praznik v letošnjem letu.

Ne spreglejte