Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 9. 2016,
21.34

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

ulična košarka KZS

Nedelja, 4. 9. 2016, 21.34

6 let, 7 mesecev

Slovenci evropski prvaki v ulični košarki 3 x 3

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Foto: KZS

Slovenska reprezentanca v ulični košarki (3 x 3) je novi evropski prvak. V velikem finalu prvenstva v Bukarešti so Slovenci premagali svetovne prvake Srbe z 19:17.

Slovenska moška reprezentanca, v postavi Simona Finžgarja, Adina Kavgića, Gašperja Ovnika, Anžeta Srebovta, vodja reprezentance pa je bil Matic Vidic, je začela in končala zmagovito na letošnjem evropskem prvenstvu v košarki 3 x 3 v Bukarešti. Po zmagi na polfinalni tekmi proti Rusiji z 21:10, so naši v velikem finalu za naslov evropskega prvaka premagali Srbijo.

Srbi so na finalni tekmi prvi vpisali točko na semafor, do rezultata 6:6 pa sta se moštvi ves čas menjavali v vodstvu. Nato je na sceno stopil Ovnik, ki je dosegel tri zaporedne točke, in Slovenija je povedla z najvišjo prednostjo na tekmi, 9:6. A Srbi se niso predali in so izenačili na 9:9, nato pa sta ekipi bili hud boj do rezultata 16:16, ko sta zadela najprej Ovnik, nato pa je odločilen koš zadel Finžgar. Srbi so z nekaj meti za dve točki poizkusili izenačiti, a zmanjkalo jim je časa in Slovenija se je zasluženo veselila zmage ter osvojitve pokala za naslov evropskega prvaka. Srebovt je bil najboljši strelec turnirja, saj je na petih tekmah dosegel 41 točk.

"Občutek po zmagi v finalu je neverjeten. Bili smo osredotočeni na vsako naslednjo tekmo in želeli smo si izboljšati igro vsakič, ko smo imeli pred sabo novega nasprotnika. Polfinalna tekma z Rusijo in finalna tekma s Srbijo sta bili zelo fizični. Ključ do našega uspeha je v tem, da se dobro in dolgo poznamo, zato znamo izkoristiti svoje znanje. Presrečni smo," je dejal Ovnik.

Ženska reprezentanca (Ana Ljubenović, Sandra Piršič, Živa Zdolšek, Urša Žibert) je nastope na evropskem prvenstvu končala že po sobotnem skupinskem delu prvenstva. Slovenke so na prvi tekmi po hudem boju izgubile proti Švici (13:14), na drugi tekmi pa so morale premoč priznati še reprezentanci Rusije (11:14).

Ne spreglejte