Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 7. 2014,
14.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Uroš Slokar Jure Zdovc Božidar Maljković Estudiantes

Sreda, 23. 7. 2014, 14.20

8 let

Slokar s kar desetimi kilogrami manj Zdovcu v pomoč

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na domačem EuroBasketu je imel od slovenskih košarkarjev nekaj grenkega priokusa Uroš Slokar, ki ga Božidar Maljković ni znal umestiti v ekipo, kar pa se zagotovo ne bo zgodilo pri Juretu Zdovcu.

Na reprezentančne priprave je Uroš Slokar prišel vidno spremenjen. Shujšal je za deset kilogramov, zato je bilo jasno prvo vprašanje namenjeno njegovi telesni teži, ali se je namensko odločil za tak korak: "Namerno in nenamerno. Potem ko sem videl, da gre v pravo smer, sem vztrajal na začrtani poti. Pretekle kronične težave – koleno, hrbet … − me zdaj ne bremenijo več. Edina stvar, ki mi je nagajala v zadnji sezoni, je bil gleženj, ki sem si ga poškodoval."

Spomnimo se, kako je bil Uroš Slokar že pomemben del v košarkarski reprezentanci v preteklosti. Velikokrat se je ob dobro izvedeni akciji znašel na pravem mestu, iz katerega je nato znal zadeti tudi trojko. Božidar Maljković tega ni znal izkoristiti na zadnjem EuroBasketu, zato je bilo Slokarju težko spremljati tekme le s klopi – praktično tako kot preostali navijači Slovenije … "Vsak si želi dobiti priložnost. Letos ni nič drugače. Jure je že večkrat pokazal, da zna vse igralce izkoristiti na pravi način. Klobučar je ravno v pogovoru za Sportal dejal, da je imel Zdovc prav, ko ga je postavil na mesto organizatorja igre," pravi Slokar.

V dresu izbrane vrste je nastopil že na 63 tekmah, z dobrimi igrami v zadnji sezoni pa bo priložnost najverjetneje dobil tudi pod taktirko Jureta Zdovca: "Sezona se je začela nepredvidljivo, nato sem se zahvalil Albi iz Berlina, ki me je vrnila v košarkarski svet. V Estudiantesu je trener rekel, da računa name in od mene želi, da pomagam ekipi ohraniti prvoligaški status. Uresničilo se mu je, jaz pa sem upravičil tisto, kar je od mene hotel."

Ker je bil v sezoni 2012/13 član Gran Canarie, je pravi naslov, da pove, kaj lahko slovenski košarkarji in navijači na Kanarskih otokih, kjer bo naša izbrana vrsta igrala v skupinskem delu, pričakujejo: "Nisem še igral v novi dvorani. Tam imam še vedno prijatelje. Povprašal sem jih, kako je. Dvorna je klimatizirana. Če je veliko ljudi, je izredno vzdušje. Namensko so naredili takšno, da je vzdušje pravo. Stara dvorana je bila znana po tem, da je bil takšen občutek, kot da so igralci in navijači skupaj na parketu. Sicer pa je tam konstantno suh zrak. Sluznica se mora privaditi na to. Kakšen dan malce več kašljaš, ker prihaja mivka iz Afrike, to je pa tudi vse. A Slovencem je ta destinacija dobro poznana in upam, da jih bo v času prvenstva veliko tam."

Glede ciljev je previden, želi pa si le eno stvar: "Da bi na koncu dejali, da smo naredili to, kar smo si želeli. In da bi bil seveda Jure zadovoljen."

Njegov klubski status za prihodnjo sezono je še vedno nerešen, a se s tem ne obremenjuje, saj verjame, da bo našel pravo okolje, kot je bilo nazadnje v Madridu. Ne bi se otepal niti Nemčije, kjer se igra vse boljša košarka: "Ne bi se branil, če bi ostal v Španiji. Tudi v Nemčiji mi je bilo super. Alba je fenomenalen klub. Vzdušje je tam izredno. Proti Bayernu je bilo na tekmi 16 tisoč ljudi. Kot košarkar uživaš v takšnih tekmah. To je ena od mojih prioritet, na katero se bom osredotočil za prihodnjo sezono. Nemška liga se je zelo razvila. Prihajajo vse boljši košarkarji. V Italiji je kriza, ljudje pa imajo radi, da je plača redna. V Nemčiji je za vse to poskrbljeno do potankosti. Okolje je pozitivno."

Ne spreglejte