Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
9.45

Osveženo pred

1 dan, 19 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Natisni članek

Pariz 2024 olimpijske igre Luka Dončić Luka Dončić Bine Prepelič Jan Špan Slovenska košarkarska reprezentanca Aleksander Sekulić

Nedelja, 30. 6. 2024, 9.45

1 dan, 19 ur

Odpadla Špan in Bine Prepelič

Sekulić izbral dvanajsterico za olimpijske kvalifikacije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

Slovenska košarkarska reprezentanca to nedeljo odhaja v Grčijo na olimpijski kvalifikacijski turnir. Na dopoldanski novinarski konferenci je selektor Aleksander Sekulić sporočil, da sta s seznama odpadla še Jan Špan in Bine Prepelič. Že na petkovi pripravljalni tekmi z Brazilijo ju ni bilo na parketu.

Rado Trifunović
Sportal Rado Trifunović ob koncu posebne zgodbe postavil končno ločilo

Pred odhodom so strnili zadnje misli. | Foto: Daniel Novakovič/STA Pred odhodom so strnili zadnje misli. Foto: Daniel Novakovič/STA Aleksander Sekulić je po treh tednih priprav in treh pripravljalnih tekmah izbral dvanajsterico košarkarjev, ki bodo naslednji teden Sloveniji skušali priigrati drugi zaporedni nastop na olimpijskih igrah. To so kapetan Luka DončićVlatko Čančar, Žiga Dimec, Zoran Dragić, Gregor Hrovat, Edo Murić, Josh Nebo, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Leon Stergar, Luka Ščuka in debitant v reprezentanci Miha Cerkvenik. Kot zadnja sta tik pred letom v Grčijo odpadla Jan Špan in Bine Prepelič. Že sredi tedna je selektor kot naturaliziranega igralca izbral novinca Neba in se za pomoč na pripravah zahvalil Miku Tobeyju, pred tem pa je zaradi poškodbe odpadel Tibor Mirtič. Od pomembnih mož iz zadnjih kvalifikacij za svetovno prvenstvo manjkata Jaka Blažič in Žiga Samar.

Težka izbira za Aleksandra Sekulića. | Foto: Daniel Novakovič/STA Težka izbira za Aleksandra Sekulića. Foto: Daniel Novakovič/STA "Mesto v reprezentanci si zaslužijo vsi, ki so pripravljeni tri tedne garati in trenirati za skupno dobro, žal pa je v ekipi prostora le za dvanajst košarkarjev. Za nami so odlične priprave, morda nam je zmanjkal kakšen dan treninga, a mislim, da imajo podobne težave tudi ostale reprezentance. Iz tega, kar imamo, moramo izvleči maksimum in verjamem, da nam je to uspelo," je povedal selektor Sekulić. "Imamo zahtevno skupino, v kateri je Hrvaška, ki je na zadnjih tekmah pokazala odlične igre in ki ima upravičeno visoka pričakovanja, tu je še Nova Zelandija, nato pa verjetno Grčija, o kateri pred domačimi navijači ne gre izgubljati besed o njeni moči. A mi smo tukaj, da se drugič zapored uvrstimo na olimpijske igre. Vemo, da ne bo lahko, dali bomo vse od sebe." 

Poglejte, kaj sta pred odhodom povedala Murić in Prepelič:

Odloča se o zadnjih štirih potnikih v Pariz
Uvodno tekmo v Grčiji bo Slovenija igrala v torek ob 20.00 proti Hrvaški, v četrtek ob 16.30 jo čaka Nova Zelandija, v primeru napredovanja v polfinale se bo križala s skupino z Grčijo, Dominikansko republiko in Egiptom. Kvalifikacijski turnir v Pireju je eden od štirih, ki bo dal zadnje štiri potnike na dvanajstčlanski olimpijski turnir. Preostali trije bodo potekali v Valencii (Španija, Libanon, Angola, Finska, Poljska, Bahami), Rigi (Latvija, Gruzija, Filipini, Brazilija, Kamerun, Črna gora) in San Juanu v Portoriku (Portoriko, Italija, Bahrajn, Mehika, Litva, Slonokoščena obala).
Košarka: Slovenija - Litva, prijateljska Klemen Prepelič
Sportal Klemen Prepelič ni več član Galatasaraya
Aleksander Sekulić
Sportal Sekulić: Odločitev je bila težka
Luka Dončič
Sportal Slovenci na krilih izvrstnega Dončića do zmage na generalki
SP Slovenija Mike Tobey
Sportal Tobey odslej strasten navijač. "Priznam, da Slovenije nisem znal najti na zemljevidu."
Ne spreglejte