Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 10. 2012,
18.47

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srednjeafriška republika potni list

Četrtek, 18. 10. 2012, 18.47

5 let, 6 mesecev

Sato bo noč preživel v priporu, Fenerbahče ogorčen: Škandal!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkar Olimpijinega petkovega tekmeca Fenerbahčeja Romain Sato je imel pri vstopu v Slovenijo kup težav. Zaradi pomanjkljivosti v potnem listu so ga zadržali na brniškem letališču, noč v priporu.

Branilec Fenerbahčeja Romain Sato naj bi, kot poroča klubska spletna stran, noč preživel v priporu. Istanbulski klub se je s sporočilom za javnost ostro odzval na dogodek, ki je po njihovem v nasprotju s pravom in diplomacijo. Turki podčrtujejo, da je Sato z dotičnim potnim listom potoval tako po evropskih državah kot tudi po ZDA ter da je cilj te "nelegalne akcije", da ne bi igral na petkovi tekmi z Olimpijo. "Ne smemo pa pozabiti, da ne gre za problem med kluboma, ampak mednarodni ŠKANDAL," so ogorčeni sklenili pri turškem velikanu.

"Sato je bil zadržan na letališču zaradi neustreznih dokumentov – potnega lista. Stvar je v rokah policije. Govorili smo z odgovornimi pri Fenerbahčeju in turško ambasado, vendar je to stvar birokratske narave," pravi predstavnik za stike z javnostjo pri Olimpiji Matevž Zupančič. Trener Fenerbahčeja Simone Pianigiani je pred treningom v Stožicah dejal: "Nič mi ni jasno. Presenečen sem. Ne vem, zakaj so ga zadržali. S tem potnim listom je z nami potoval povsod po Evropi. Upam, da bo igral." S Sašem Filipovskim pa se je celo pošalil, da bo trener Olimpije moral prilagoditi obrambni sistem, če prodornega branilca ne bo na petkovi tekmi.

Potni list Sata, prekaljenega branilca iz Srednjeafriške republike, naj bi vseboval žige držav, ki jih ni košarkar nikdar obiskal, poroča talkbasket.net, in dodaja, da Satu grozi celo izgon v Srednjeafriško republiko. V reševanje zapleta naj bi se vključila tudi turška ambasada, na kateri so nam odvrnili, da izjav za javnost ne dajejo. Na policiji še zbirajo informacije. Zgodbi bomo seveda še sledili.

Ne spreglejte