Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 5. 2014,
11.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Erazem Lorbek Real Madrid Barcelona

Petek, 16. 5. 2014, 11.14

7 let, 12 mesecev

Samozavestni Erazem Lorbek napoveduje odločen boj Real Madridu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V drugem zaporednem polfinalnem obračunu zaključnega turnirja evrolige bosta igrala Real Madrid in Barcelona. Kataloncem bosta pomagala tudi Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar.

V pretekli sezoni je polfinalni obračun dobil Real Madrid, nato pa ga je zaustavil Olympiacos, ki se po dveh naslovih prvaka ni prebil na zaključni turnir.

Real Madrid je prejšnje sezone zaostajal za rezultati Barcelone, vendarle se zdi, da jo je tokrat ne le ujel po kakovosti, ampak celo prehitel. To dokazuje predvsem v španskem prvenstvu, kjer dosega boljše rezultate. Vendar je zadnji obračun v Kataloniji prepričljivo pripadel Barceloni. Na zaključni turnir sta se oba kluba prebila s petimi porazi, le da je Real Madrid odigral dve tekmi več in zbral 24 zmag. V četrtfinalu ga je namučil lanski prvak Olympiacos.

Real Madrid ima v svojih vrstah najkoristnejšega igralca sezone Sergia Rodrigueza, med ključne igralce pa spadajo še preostali španski reprezentanti Rudy Fernandez, Sergio Llull in Nikola Mirotić.

"Mislim, da bodo odločali izgubljene žoge, obramba in detajli. Za nas je najpomembnejša obramba. Imamo dovolj samozavesti. V zadnjih petih dneh smo precej razmišljali o napakah na prejšnjem obračunu, vendar smo z mislimi že pri tej tekmi," je dejal Fernandez. "Če želimo premagati Barcelono, bo treba igrati, kot znamo le mi. Biti bomo morali trdni v obrambi in veliko teči po igrišču. Vsak naš igralec je zelo motiviran," poudarja Llull.

Pri Barceloni je novopečeni rekorder po številu točk v evroligi Juan Carlos Navarro, ki bo igral že na osmem zaključnem turnirju, glavno breme v napadu predal hrvaškemu centru Anteju Tomiću. Kostas Papanikolaou je eden izmed dveh nekdanjih članov Olympiacosa, ki lahko ubrani naslov, drugi pa je Kyle Hines, ki igra za CSKA. Na položaju krilnega centra ima Barcelona slovensko navezo Boštjana Nachbarja in Erazma Lorbka.

"Pričakujem zahtevno tekmo. Gre za močnega tekmeca, vendar bomo dali vse od sebe za zmago. Po nekaj porazih smo nazadnje prepričljivo zmagali, kar nam je pomagalo in okrepilo samozavest. Na turnir smo prišli v dobri formi in igramo na želeni način," je dejal Lorbek.

Na prejšnjem obračunu je pri Barceloni blestel mladi Alejandro Abrines. "To je še ena priložnost za našo zmago. Upam, da bo tokrat bolje. Pol leta smo igrali za preboj na turnir, od lovorike pa nas ločita le še dve tekmi," je dejal obetavni Španec.

Ne spreglejte