Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
15. 5. 2014,
21.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zmago Sagadin Aleš Pipan

Četrtek, 15. 5. 2014, 21.46

7 let, 12 mesecev

Sagadin: Olimpija je imela na koncu srečo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po dveh tekmah polfinala državnega prvenstva je med Olimpijo in Heliosom stanje v zmagah poravnano na 1:1. Na koncu je ena žoga odločala, kdo bo postal junak v Domžalah. Veselili so se Ljubljančani.

Če so bili košarkarji Heliosa na prvi tekmi v Stožicah zelo učinkoviti pri metu z razdalje, so imeli tokrat oblico težav, saj so za tri točke zadeli le pet od 22 poskusov, zelo nenatančni pa so bili pri prostih metih (13/23), kar jih je na koncu stalo tudi zmago.

Olimpija se je tekme lotila popolnoma drugače kot pred dvema dnevoma. Z igro pod obroč so polnili tekmečev koš in imeli celo prednost 15 točk pri 45:30. A so se Domžalčani z agresivno obrambo vrnili in imeli povrhu vsega še napad za zmago, a je pri 68:69 kapetan Zmajev Dragiša Drobnjak blokiral zadnji met in zmaga je romala v glavno mesto Slovenije.

"Vso tekmo nismo bili pravi. Ne vem, ali se je v naše moštvo naselil strah. Nismo delovali niti približno tako odločno in s takšno dozo samozaupanja kot v Stožicah. Posledično nismo uspešno izvajali svojih akcij in metov. V prvem polčasu smo igrali tudi slabše v obrambi. V drugem delu je dala Olimpija le 26 točk, nas pa so pokopali slabi prosti meti. Kljub temu smo imeli v svojih rokah odločilno žogo. Zadnji napad bi lahko končali bolje. Olimpija je imela srečo, da zadnjega napada nismo izvedli. Na tretjo tekmo gremo še bolj odločni. Upam, da bomo pokazali takšno čvrstost kot na prvi tekmi. Mislim, da je dvoboj še vedno odprt," je bil po porazu nezadovoljen Zmago Sagadin.

Čeprav je Olimpija dobila tekmo v Hali komunalnega centra, glava trenerja Aleša Pipana ni mogla ostati mirna, saj si je na tekmi poškodoval ramo Jaka Brodnik, Jakov Vladović pa je spet začutil bolečine, kar pomeni, da bodo Ljubljančani na odločilni tekmi igrali še bolj kadrovsko okrnjeni: "Tokrat smo odigrali drugače. Nenehno smo nadzorovali tekmo in vodili. Na koncu smo padli. Na žalost imamo le tri zunanje igralce in pet košarkarjev pod košem, zato se večkrat poslužujemo akcij znotraj rakete. Tisti, ki bodo zdravi, bodo morali v soboto igrati z enako zagnanostjo kot na drugi tekmi. Ne smemo pa si privoščiti torkovih napak."

Ne spreglejte