Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2013,
19.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Chicago Bulls

Ponedeljek, 28. 1. 2013, 19.02

7 let, 12 mesecev

Rekordna sramota: Utahu ne bi pomagal niti Jordan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarji ekipe Houston Rockets so v gosteh ponižali Utah Jazz s 125:80 in mu prizadejali najvišji domači poraz v zgodovini. Chicago je ugnal Charlotte, Nets pa so doma zmagali že osmič zapored.

"Danes nam ne bi pomagal niti Michael Jordan iz najboljših časov," je po najvišjem domačem porazu Utah Jazz v klubski zgodovini dejal center Al Jefferson. "Vse je šlo narobe. Ne vem, kje smo izgubili energijo," se je spraševal igralec, ki ni bil kos gostom iz Teksasa. Trener Raket Kevin McHale je z zadovoljstvom dejal: "Tako moramo igrati vedno," je dejal nekdanji zvezdnik Bostona, ki ga je znova razveselil James Harden. Dosegel je 25 točk, na zadnjih petih tekmah pa ima povprečje 27,2 točke, kar dokazuje, da prvi "vpoklic" na dvoboj zvezdnikov All-star ni bil naključen, še manj pa nezaslužen. Turek Omer Aškik pa je ujel kar 19 odbitih žog. Rakete so bile zelo učinkovite tudi pri metih z razdalje, s katerimi so potopile obrambo Utaha. Houston je vknjižil kar 16 trojk. Utah je pred rekordnim porazom z Raketami izgubil z najvišjo razliko pred 33 leti, ko ga je Milwaukee ponižal za 33 točk.

Po petih tekmah odsotnosti (stegenska mišica) se je v vrste moštva Chicago Bulls vrnil Luol Deng in že v prvi tekmi po poškodbi za svojo ekipo prispeval 12 točk in 4 skoke, ob tem pa je še trikrat podal.

Bogut: Prestajal sem pravi pekel

Košarkarji Golden State Warriors so v gosteh premagali Toronto Raptors. Pod obročema je prvič po skoraj treh mesecih odsotnosti zaradi poškodbe kolena zaigral Avstralec Andrew Bogut, ki je za bojevnike vpisal 12 točk, osem skokov in štiri blokade. "Za mano je zelo težavno obdobje, prestajal sem pravi pekel, zato sem vesel že dejstva, da sem lahko znova stopil na parket in pomagal ekipi. Pred mano je še dolga pot okrevanja, preden bom lahko z gotovostjo trdil, da sem pozdravil poškodbo," je dejal visoki Bogut, ki je izpustil kar 38 tekem, odsoten pa je bil od 7. novembra lani.

Košarkarji Memphis Grizzlies so s 103:100 odpravili Philadelphia 76'ers. Izkazal se je Katalonec Marc Gasol, ki je vpisal najboljši dosežek v sezoni s 27 točkami. Drugi strelec Memphisa je bil Rudy Gay (23 točk). Chicago Bulls so premagali moštvo z začelja Charlotte Bobcats s 93:85. Sacramento Kings so bili s 96:94 boljši od Washington Wizards, Brooklyn Nets pa so visoko, z izidom 97:77 porazili Orlando Magic. Mrežice so nezaustavljive prav na domačem parketu, na katerem so vpisale osmo zmago v nizu.

Košarkarji Denver Nuggets so s 102:101 premagali Indiana Pacers. Andre Iguodala je za Denver vpisal 13 točk in deset skokov, zadel pa je tudi odločilni prosti met tik pred koncem.

Ne spreglejte