Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
24. 2. 2015,
18.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Dwyane Wade Miami Heat Zoran Dragić Erik Spoelstra

Torek, 24. 2. 2015, 18.06

7 let, 12 mesecev

Prvi zvezdnik Miamija o tem, kako morajo paziti, da jim Dragić ne pobegne

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pri Miami Heat se zavedajo, da so s prihodom slovenskega košarkarja Gorana Dragića dobili veliko okrepitev na mestu organizatorja igre. Trener upa, da ga bodo zadržali na tej ravni.

Prvi nastop v dresu Miamija ni zadovoljil Gorana Dragića, saj še ni poznal akcij moštva in je na parketu razumljivo še deloval izgubljeno. Zato pa se je do druge tekme poglobil v igro in preštudiral akcije. Da se je v tako kratkem času dobro naučil snov, je pokazal v dvoboju s Philadelphio, proti kateri se je s 23 točkami in 10 podajami veselil dvojnega dvojčka, Miami pa je zmagal s 119:108.

"Zdaj vem, kaj moram početi v napadu. V glavi imamo veliko novih sistemov, zato mi je bilo prvo tekmo še težko. Zdaj smo imeli z igralci trening in so mi pokazali, kje moram stati, zato sem se na drugi tekmi počutil bistveno bolje," je po koncu tekme povedal starejši od bratov Dragić, ki je prav tako pozdravil potezo, da je na parketu tri minute in pol prebil mlajši Zoran.

Dobro igro slovenskega košarkarja je pozdravil tudi trener Vročice Erik Spoelstra: "Iz minute v minuto je bil njegov motor vse bolj ogret. Če nam ga uspe zadržati na takšni ravni zanesljivosti, bomo na dobri poti. Vsak mora prinesti toliko energije."

"Če želiš biti pred njim, moraš biti zelo hiter"

Prvi zvezdnik moštva Dwyane Wade je prav tako vesel Goranovega prihoda, saj bo ob njegovi prisotnosti na parketu tudi tempo igre drugačen. S soigralci morajo paziti, da jim Gogi s svojo hitrostjo ne pobegne prehitro v protinapad. In prav o njegovi hitrosti je Američan spregovoril: "Goran je pri prenosu žoge hiter. Če želiš biti pred oziroma z njim, moraš biti zelo hiter (smeh, op. p.). Sicer na prvi pogled ne deluje, da bi bil takšen. A ko začne teči, vidiš, kako hiter je. Z njim imamo zdaj drugačno dinamiko igre."

Tako Wade kakor tudi Goran si želita, da bi si zagotovili končnico. Miami je 27 tekem pred koncem rednega dela na 7. mestu vzhodne konference, a bo še zelo vroče, saj je šest ekip – štiri, ki trenutno nimajo mesta v izločilnih bojih – v razmahu dveh zmag. "Drugo leto zapored sem v takšnem položaju, da se bojujem za končnico. Vsaka tekma bo štela, biti moramo osredotočeni," je še povedal novi organizator igre Miamija.

Ne spreglejte