Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Golden State Warriors Saša Vujačić New York Knicks

Četrtek, 10. 12. 2015, 18.46

8 let

Prvaki prvič v sezoni naleteli na mino, Vujačićevi tesno zmagali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Že v petek so prvaki potrebovali dva podaljška, da so pobegnili prvemu porazom sezone, to pa jim ni uspelo v soboto, ko jih je premagal Milwaukee Bucks. Vujačićev New York Knicks tesno ugnal Portland.

Milwaukee se je, kot kaže specializiral za prekinjanje zmagovitih nizov. V sezoni 1971/72 so Los Angeles Lakers ustavili pri rekordu lige NBA - 33 zmagah zapovrstjo. Kljub temu so bojevniki postavili drugi najdaljši niz in najdaljšega od začetka sezone.

"Ko govorimo o nizu, večje od tega je, da so najboljši na svetu. Za nas je bilo pomembno, da ne govorimo o nizu, temveč o igri proti njim," je po tekmi dejal trener Milwaukeeja Jason Kidd. "Tokrat nismo imeli moči. Že to, kar so ti fantje naredili do zdaj, je težko doseči. Vse skupaj je prišlo za nami," je ob prvem porazu sezone dejal začasni trener Golden State Luke Walton, Stephen Curry, z 28 točkami najbolj razpoložen košarkar prvakov, pa je dodal: "Na trenutke smo pokazali željo, da bi se vrnili, a mislim, da nihče od nas ne more reči, da je vso tekmo dal od sebe toliko kot oni." Pri Milwaukeeju je bil z 28 točkami najbolj učinkovit Greg Monroe, Jabari Parker jih je dodal 19.

Fenomenalna klop

Niz štirih porazov so prekinili člani New York Knicks, ki so za dve točki slavili pri Portlandu. Eden od junakov zmage je bil s 37 točkami Carmelo Anthony, Saša Vujačić je na parketu preživel slabih šest minut in dosegel dve točki in dvakrat podal. Pri Portlandu je največ točk, 29, dosegel Damian Lillard.

Anthony je bil eden ključnih mož New Yorka. Najprej je svojo ekipo držal v igri, na koncu je zmago potrdil s šestimi zadetimi prosti meti v zadnjih 30 sekundah. Knicks so v zadnji četrtini zaostajali za deset točk. Portland je ob zadnjem zvoku sirene imel priložnost za zmago, ko je z metom za tri točke poizkusil Lillard, vendar je vrgel mimo koša. Kratkohlačniki so z uspehom prekinili šest tekem dolg niz brez zmage.

"Njihova klop je bila očitna razlika. Skupaj so igralci s klopi zbrali 46 točk. Vsi so prispevali svoj delež. Imeli so veliko energije," je menil trener Portlanda Terry Stotts, da je bil to ključ do zmage, je potrdil tudi Anthony: "Tokrat je bila naša klop fenomenalna. Ko smo zaostajali za deset točk, so ti igralci stopili v ospredje."

Brooklyn je moral priznati premoč Los Angeles Clippers s 100:105, Charlotte je s 93:98 izgubil proti Bostonu, Atlanta z 78:103 proti San Antoniu. Detroit je na kolena spravil Indiani, rezultat je bil 118:96, Chicago je slavil proti New Orleansu z 98:94, Dallas je izgubil proti Washingtonu s 111:114, Houston je bil s 126:97 boljši od Los Angeles Lakers.

Ne spreglejte