Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 6. 2023,
20.06

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Georgios Dikaioulakos slovenska ženska košarkarska reprezentanca

Četrtek, 8. 6. 2023, 20.06

10 mesecev, 1 teden

pripravljalna tekma, stožice

Slovenke na predzadnji tekmi pred domačim EP do zmage #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
slovenska ženska košarkarska reprezentanca : Črna gora, pripravljalna tekma | Slovenke so na predzadnji tekmi premagale Črno goro. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Slovenke so na predzadnji tekmi premagale Črno goro.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na predzadnji pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva, ki bo med 15. in 25. junijem v Sloveniji in Izraelu, v Ljubljani premagala Črno goro s 73:60 (19:12, 37:35, 54:48).

Nika Barič
Sportal Nika Barič brez dlake na jeziku

Varovanke grškega trenerja na slovenski klopi Georgiosa Dikeulakosa so uvodoma zagospodarile na stožiškem parketu in povedle z 10:4, a so jih tekmice hitro ujele in izenačile na 10:10. Do konca prvega polčasa se je odvijal enakovreden boj, domače igralke pa so se na veliki odmor odpravile s prednostjo dveh točk (37:35).

Slovenke so v drugi polovici tekme prevladovale in tekmice zasenčile v vseh prvinah igre, najvišjo prednost na dvoboju, ki si ga je ogledalo 300 gledalcev, pa so si priigrale tik pred zadnjim zvokom sirene, ko so povedle za 15 točk (73:58).

slovenska ženska košarkarska reprezentance, Eva Lisec
Sportal Z nasmehom na zadnje treninge pred velikim tekmovanjem #foto

Kapetanka Teja Oblak je dosegla 17 točk in 12 podaj. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Kapetanka Teja Oblak je dosegla 17 točk in 12 podaj. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Največ časa na igrišču so preživele Teja Oblak, Eva Lisec, Zala Friškovec, Ajša Sivka, Hana Ivanuša, Tina Jakovina in Lea Debeljak, med temi sedmimi košarkaricami pa sta bili najbolj učinkoviti Lisec in Oblak. Prva je dosegla 19 točk in sedem skokov, druga pa 17 točk in 12 podaj. Friškovec je za zmago prispevala 13 točk, pobrala pa je tudi sedem žog pod obema obročema.

Slovenija je na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah dvakrat visoko izgubila proti Madžarski s 64:87 in 62:94. Nato je bila dvakrat boljša od Hrvaške s 86:78 in 81:71, pred današnjim obračunom v Stožicah s Črno goro pa je ugnala še Poljsko z 83:72.

Fotogalerija s tekme (foto: Vid Ponikvar/Sportida):

Fotogalerija
1 / 15

Teja Oblak: Na naslednjih tekmah bomo morale biti veliko bolj konstantne

"Na današnji tekmi je malce primanjkovalo energije, vsaj takšen občutek je bil na začetku tekme. Dobro je, da smo prebile led in zmagale na naši prvi tekmi v Stožicah, ki bo v naslednjem obdobju prizorišče naših veliko pomembnejših obračunov. V naši igri je bilo veliko vzponov in padcev. Na naslednjih tekmah bomo morale biti veliko bolj konstantne, naša igra se ne sme porušiti ob prihodu igralk s klopi, veliko moramo delati na zbranosti," je po zmagi dejala kapetanka Oblakova.

Petkova generalka 

Slovenske košarkarice, ki se bodo v skupinskem delu zaključnega turnirja stare celine v Ljubljani pomerile s Nemkami, Britankami in Francozinjami, v petek v Kranju čaka še generalka pred evropskim prvenstvom. Slovensko-črnogorski obračun se bo v dvorani Planina pričel ob 18. uri.

slovenska ženska košarkarska reprezentanca Georgios Dikaiulakos
Sportal Štirinajst dni pred EuroBasketom 14 Slovenk zbranih pod Pohorjem
Ne spreglejte