Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2014,
13.01

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Beno Udrih KZS Jure Zdovc Peter Vilfan

Petek, 6. 6. 2014, 13.01

6 let, 6 mesecev

Primer Beno Udrih je zaključen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kot vse kaže, bo Beno Udrih do konca svoje športne kariere osrednji lik v zgodbi o nesporni košarkarski kakovosti, ki je bila v preskromni meri vidna in izkoriščena v državni reprezentanci.

"Prosim, ne sprašujte me, zakaj tega ali onega košarkarja ni v reprezentanci. Ne želim in ne bom razpravljal. Na izbrane računam. Njim zaupam in stojim za njimi," je pogovore o izboru reprezentančnih kandidatov v kali zatrl selektor slovenske izbrane vrste Jure Zdovc, ki z odločitvijo o tem, da na svetovno prvenstvo v Španijo ne povabi Bena Udriha, nedvomno ni presenetil.

Navsezadnje je bilo tudi uradno stališče Košarkarske zveze Slovenije pred EuroBasketom 2013 do tega vprašanja dolgoročno odklonilno. Pri KZS so namreč 15. julija, ko je Savinjčan zavrnil nastop na domačem evropskem prvenstvu, zapisali: "Glede na izkušnje iz minulih let menimo, da je to, da nas je o svoji nameri obvestil pred pripravami, vsekakor bolje, kot da bi do odpovedi prišlo v času priprav, čeprav ni pravično ne do Košarkarske zveze Slovenije ne do slovenske javnosti, da je s spremembo odločitve odlašal toliko časa. Tako zaradi dolgoletnih izkušenj pri Udrihovih odpovedih več kot očitno nima smisla, da ga še kdaj vabimo v reprezentanco."

Vilfan: Včasih je treba kaj pozabiti

Zdi se, da je Udrihov reprezentančni dosje končan. Vseeno pa pomanjkanje pravih organizatorjev igre in Savinjčanove igralske kakovosti marsikoga silijo k razmišljanju o novih poskusih zbliževanja. Med zagovorniki ideje o združitvi Gorana Dragića in Udriha pod skupno streho je tudi legendarni Peter Vilfan. V pogovoru za oddajo Danes na Planet TV je poudaril, da bi kot selektor storil vse za Udrihov vpoklic, pri čemer bi ustvaril vtis njegove zaželenosti. "Včasih je treba kaj pozabiti. Včasih je treba kaj pozabiti," poudarja Vilfan. Več v spodnjem videozapisu …

Ljudje ocenjujejo …

Udrih je sicer za slovenske medije v zadnjih letih skorajda popolnoma nedosegljiv. Izjema so kratki nastopi pred mikrofoni za dopisnike v ZDA. S svojimi navijači pa je član Memphisa v pretekli sezoni komuniciral prek priljubljenega komunikacijskega kanala. Postal je aktiven na socialnem omrežju Twitter. Naključje ali ne, a 2. junija, ko je postalo dokončno jasno, da njegovega imena ni na seznamu kandidatov, je na svojem profilu zapisal: "Ljudje vedno ocenjujejo, a ne vedno celotne resnice."

Udrihov zapis 2. 6. (Twitter):

Ne spreglejte