Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
7. 3. 2013,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Filipovski Sasu Salin Teemu Rannikko Cibona Jan Močnik

Četrtek, 7. 3. 2013, 8.26

8 let

Pri Olimpiji ne stokajo, v Zagreb po skalp Cibone

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trije krogi so le še do konca rednega dela regionalne lige ABA. Košarkarji Olimpije so v igri za najvišja mesta, naslednji test pa bodo imeli proti Ciboni. V Zagreb morda brez Finca Sasuja Salina.

Finski ostrostrelec ima namreč težave s hrbtenico in je še vedno veliko negotovosti, ali bo v hrvaško prestolnico sploh odpotoval. Nekaj težav imata tudi organizatorja igre Teemu Rannikko in Jan Močnik, vendar trener Sašo Filipovski upa, da bosta stisnila zobe, saj ju bo moštvo potrebovalo na naslednji tekmi lige ABA proti Ciboni.

Union Olimpija tri kroge pred koncem ostaja v igri za najvišja mesta. Ni izključen niti zaključni turnir najboljše četverice, zelo blizu pa so Ljubljančani želenemu cilju – uvrstitev okoli petega mesta, ki prinaša v naslednji sezoni tekmovanje v evropskem pokalu, v katerem je Jure Zdovc s Spartak st. Petersburgom na dobri poti do polfinala.

Čeprav bodo morda igrali v nedeljo proti Ciboni oslabljeni, v taboru zeleno-belih ne stokajo zaradi tega in so trdno odločeni, da iz Zagreba pripotujejo nazaj v domovino z novim parom točk. "Čaka nas izjemno težko gostovanje v Zagrebu pri Ciboni. Zagrebčani se dvigujejo v formi, mi pa imamo nekoliko težav s poškodbami. Cibona ima veliko bolj izkušeno zasedbo kot mi. Žižić, Rozić, Nicević in Kus so igralci, ki imajo za seboj veliko težkih tekem. Če jim dodaš še dva izkušena Američana Blassingama in Strawberrya ter mladega, a izjemnega Šarića, potem dobiš ekipo z veliko kakovosti. Igrati moramo s pravo energijo v obrambi in hrabro v napadu. Zaustaviti moramo njihov met z razdalje ter kontrolirati igro po globini. Verjamem, da bomo izjemno motivirani in bomo dali vse od sebe, da se z zmago vrnemo v Ljubljano," pred gostovanjem v Zagrebu optimistično razmišlja trener zeleno-belih Sašo Filipovski.

Ne spreglejte