Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
12. 8. 2018,
15.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62

Natisni članek

Petrol Olimpija Mirza Begić

Nedelja, 12. 8. 2018, 15.50

5 let, 8 mesecev

"Preveč obveznosti, imam že tri otroke in ženo … Bi bila čast sicer"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,62
Olimpija trening | Mirza Begić je pozdravil veliko novih obrazov. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Mirza Begić je pozdravil veliko novih obrazov.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mirza Begić bo novo sezono pričakal v povsem drugačnem stanju kot lansko. Fizično je bolje pripravljen, kar je pozitiven znak za moštvo Petrol Olimpije.

S 33 leti velja Mirza Begić za izkušenejšega košarkarja in ker pri Petrol Olimpiji kar mrgoli mladih košarkarjev, je prva izbira za vlogo kapetana ljubljanskega moštva. "Preveč obveznosti, imam že tri otroke in ženo," se je sprva pošalil in nato resno nadaljeval: "Bi bila čast. To je trenerjeva odločitev."

Nato se je dotaknil svoje pripravljenosti: "Skozi celotno poletje sem treniral individualno. V dobri formi sem, bistveno boljši kot v pretekli sezoni, ko sem prišel iz Irana. Lani sem bil na 60 do 70 odstotkih. Nenehno sem imel težave z vratom, koleni. Enostavno nisem bil pripravljen. Že pred pogodbo sem jim povedal. Zdaj je drugače."

"Mislim, da ima Olimpija po dolgem času perspektivo v mladih košarkarjih"

Lani ni bil tako pripravljen kot letos, potem ko je prišel iz Irana. | Foto: Vid Ponikvar Lani ni bil tako pripravljen kot letos, potem ko je prišel iz Irana. Foto: Vid Ponikvar 216 cm visoki center se zaveda, da bo sezona spet naporna, saj bo Olimpija igrala na treh ravneh (državno prvenstvo, liga ABA in liga prvakov): "Pred nami je nova sezona, veliko novih obrazov. So mladi in nadarjeni. Imamo tudi uspešnega na naboru. Tu smo izkušeni, da jim pomagamo. Na nas je, da trdo delamo. Prezgodaj je govoriti o rezultatskih ciljih, ker imamo novo ekipo. Mlada je, nadarjena. Spet želimo biti prvaki v Sloveniji in narediti korak naprej v ligi ABA in ligi prvakov."

Ker je ekipa spremenjena, predvsem pa pomlajena, Begić upa, da bo imela zgodba Olimpije potrpljenje in čas: "Mislim, da ima Olimpija po dolgem času perspektivo v mladih košarkarjih."

Vesel je, da je Zoran Martić ostal trener, saj Olimpija potrebuje kontinuiteto, ki je v zadnjih letih ni imela. "Zoran je vrhunski trener in osebnost, kar je zelo pomembno. Pred prvim treningom nam je povedal, da je pred nami težka sezona. Da moramo držati skupaj tudi v slabših, ne le v dobrih časih. Pričakujem več kot lani. Poskušal bom pomagati mladim. Upam, da bom bolj zdrav," je še dejal Begić.

Ne spreglejte