Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
27. 5. 2016,
14.41

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Helios Suns Zlatorog Košarkarska zveza Slovenije

Petek, 27. 5. 2016, 14.41

6 let, 7 mesecev

PRED FINALOM DRŽAVNEGA PRVENSTVA

Presenetljiv, a zaslužen finalni par: za lovoriko in še kaj

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Lani Tajfun in Rogaška, letos Zlatorog in Helios. Finale državnega prvenstva v košarki, ki se bo s prvo tekmo v Laškem začel v nedeljo, bo znova postregel s presenetljivim parom, a tudi (ne)jasno glavno nagrado.

Zdaj se s pokalom le fotografirajo, od nedelje se bodo zanj borili: trenerja Aleš Pipan in Jakša Vulič ter igralca Luka Vončina (Helios) in Miha Vašl (Zlatorog). | Foto: Zdaj se s pokalom le fotografirajo, od nedelje se bodo zanj borili: trenerja Aleš Pipan in Jakša Vulič ter igralca Luka Vončina (Helios) in Miha Vašl (Zlatorog).

Potem ko je Zlatorog v polfinalu izločil Union Olimpijo, Helios pa je na predčasni oddih poslal košarkarje novomeške Krke, bo finalna serija prvič v četrt stoletja dolgi slovenski zgodovini postregla z obračunom Domžalčanov in Laščanov. Prva tekma bo na sporedu že v nedeljo, ob 18. uri pa bodo v vlogi gostitelja Savinjčani.  

"Zasluženo smo v finalu. Menim, da je zmaga Heliosa nad Krko celo večje presenečenje kot naša nad Olimpijo. A to ne zmanjšuje zahtevnosti finala. Tekmeca spoštujemo in se bomo nanj maksimalno pripravili. Res je sicer, da smo že z uvrstitvijo v finale zadovoljili apetite, a zdaj si želimo v Laško prinesti še pokal," dan po veliki zmagi nad zmaji razmišlja trener Aleš Pipan, ki je Zlatorog v finale vrnil po dvanajstih letih.

S smučarsko logiko: na glavo

Laščani bodo lovili prvi naslov državnega prvaka, Helios drugega. Trener Jakša Vulić ne skriva, da celo nekoliko nepričakovano. "Finalni par je res presenetljiv, a verjamem, da lahko pričakujemo kakovostne tekme. Priznam, da smo po četrtfinalu in polfinalu že utrujeni, a ko nastopiš v finalu, se to hitro pozabi. Smučarji pravijo, da gredo na glavo. Tudi mi moramo. Navsezadnje nikoli ne veš, kdaj boš naslednjič dobil priložnost igranja v finalu," razmišlja hrvaški trener na klopi Domžalčanov.

Kaj prinaša naslov?

Oba trenerja sta si dan po polfinalnih zmagah v Ljubljani že ogledala tudi novi pokal, ki čaka na novega državnega prvaka. Ob tem se še naprej poraja vprašanje, kaj ob priponki najboljšega v državi še prinaša zmaga v seriji na tri dobljene tekme. Zaradi negotovosti v evropski klubski košarki namreč ni znano, v kakšni obliki bo v prihodnje delovala regionalna liga ABA, pa tudi ne, kakšna bo prehodnost evropskega klubskega tekmovanja.

"Negotovosti ne gre zanikati, a po drugi strani je na prvem mestu pokal. Z zmago se zapišeš v zgodovino," odgovarja Vulić, Pipan pa ga dopolnjuje: "Trenerji se ukvarjamo z ekipo. Naša naloga je, da igralce pripravimo na tekme. Na klubsko politiko nimamo vpliva. No, vem pa, da tudi klubskim šefom ni jasno, kaj se bo dogajalo. Ponavljam, osredotočeni smo na igro."


Finale državnega prvenstva

1. tekma, nedelja, 29. maja, ob 18.00:
Zlatorog - Helios

2. tekma, torek, 31. maja, ob 18.00:
Helios - Zlatorog

3. tekma, petek, 3. junija, ob 18.00:
Zlatorog - Helios

Morebitni četrta in peta tekma bosta na sporedu v nedeljo, 5., oziroma sredo, 8. junija

Ne spreglejte