Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2019,
20.23

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

2

Natisni članek

Victor Oladipo NBA poškodba Indiana Pacers

Četrtek, 24. 1. 2019, 20.23

5 let, 2 meseca

Victor Oladipo

Pred nekaj dnevi ugnal Dončića, zdaj je vsega konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,14

2

Victor Oladipo | Victor Oladipo je že končal sezono. | Foto Getty Images

Victor Oladipo je že končal sezono.

Foto: Getty Images

Košarkar Indiane Pacers Victor Oladipo se je na sredini tekmi proti Torontu, ki so jo Pacers dobili, poškodoval. Podroben pregled je pokazal, da je staknil hudo poškodbo desnega kolena, zaradi česar je že končal sezono. 

Victor Oladipo je na tekmi proti Torontu igral dobrih deset minut, v katerih je prispeval štiri točke. Štiri minute do konca druge četrtine mu je ob posredovanju v obrambni akciji proti košarkarju Toronta Pascalu Siakamu nesrečno spodneslo tla pod nogami. Takoj se je prijel za desno koleno, z igrišča pa so ga odnesli na nosilih.

"Nisem videl, kaj se je zgodilo. Ko sem pogledal posnetek, sem videl, da je nesrečno pristal na kolenu. Takrat me je zadel. Grozljivo je, kar se je zgodilo," je po tekmi dejal Siakam.

Konec sezone

Kot je pokazal poznejši pregled, si je 193 centimetrov visoki Američan natrgal kito v desnem kolenu. Košarkar Indiane je tako že končal sezono, v kratkem bo prestal operacijo kolena. Oladipo je bil v tej sezoni nosilec igre tretjeuvrščenega moštva vzhoda, ki mu je želel pomagati do rekorda v rednem delu sezone. Bil je najboljši strelec, skakalec in podajalec svoje ekipe.  V povprečju je dosegal 18,8 točke, 5,6 skoka in 5,2 podaje. Za zmago proti Dončićevemu Dallasu je v ponedeljek prispeval 12 točk, osem skokov in šest podaj.

Šestindvajsetletni ameriški organizator igre je eden od glavnih razlogov za odlične predstave Indiane. V prejšnji sezoni je nekdanji košarkar Oklahome tudi prvič zaigral na tekmi vseh zvezd. Zaigral je ob boku Gorana Dragića

"Zdaj moramo stopiti skupaj in še naprej igrati dobro. Ne smemo dovoliti, da nas to potegne na dno. Vse, kar se je zgodilo, je izjemno čustveno in žalostno, a skupaj moramo to prebroditi in igrati tako, kot znamo," je po poškodbi Oladipa povedal krilni center Indiane Myles Turner.

Preberite še:

James Harden
Sportal Kje so njegove meje? James Harden dosegel 61 točk!
Ne spreglejte