Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
4. 6. 2016,
15.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Evroliga LeBron James Cleveland Cavaliers Goran Dragić Goran Dragić Gašper Vidmar Darušafaka David Blatt

Sobota, 4. 6. 2016, 15.19

6 let, 7 mesecev

DAVID BLATT NA KLOPI TURŠKE DARUŠAFAKE

Potem ko je bil lani na pragu naslova lige NBA, se vrača v Evropo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
David Blatt

Ameriški trener z izraelskim potnim listom David Blatt, ki je pustil močan pečat v evropski košarki, se vrača na staro celino. V prihodnjih dveh sezonah bo sedel na klopi bogate turške ekipe Darušafake.

Blatt se je v Evropi uveljavil kot trener izraelskega velikana Maccabija, s katerim se je leta 2014 veselil evroligaškega naslova, ob tem pa ima tudi pet naslovov izraelskega prvaka.

Dobro vodenje kluba iz Tel Aviva mu je prineslo priložnost v ligi NBA, kjer je postal trener Cleveland Cavaliers. Z njimi je lani igral v velikem finalu, kjer je moral s 4:2 priznati premoč Golden State Warriors, tudi v letošnji sezoni pa sta finalista za šampionski prstan ista.

Iz lige NBA sredi sezone

Marsikdo bi mu zavidal uspehe v najmočnejši ligi na svetu, a pri Clevelandu so se v začetku letošnjega leta odločili za zamenjavo, saj Blatta menda niso videli kot del svoje prihodnje vizije. V ozadju naj bi bili nesporazumi s prvim zvezdnikom LeBronom Jamesom.

Zdaj, pol leta pozneje, ima 57-letni strokovnjak, ki ima v žepu tudi evropski naslov na klopi ruske reprezentance, novo službo. Prevzel je vodenje turške Darušafake, ki bo v prihodnji sezoni članica elitne 16-članske evrolige.

Član Darušafake je bil v sezoni 2014/15 tudi Gašper Vidmar. | Foto: Član Darušafake je bil v sezoni 2014/15 tudi Gašper Vidmar.

Sladke skrbi

Ambiciozni Turki so se v prvo ligo vrnili šele pred dvema sezonama, že lani pa so igrali med 16 najboljšimi moštvi evrolige.

Darušafaka je nekdanje moštvo slovenskega košarkarja Gašperja Vidmarja. Z Blattom so podpisali dvoletno pogodbo, na voljo pa naj bi imel kar 30-milijonski proračunom, s čimer bi se postavil ob bok največjim evropskim moštvom.

Blatta so poleti omenjali tudi kot kandidata za klop New York Knicks, a so se ti pozneje določili za nekdanjega trenerja Gorana Dragića pri Phoenix Suns, Jeffa Hornacka.

Ne spreglejte