Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
2. 12. 2014,
17.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Miha Lapornik Zlatorog

Torek, 2. 12. 2014, 17.52

8 let

Poškodba je potegnila ročno zavoro za prestop, kmalu jo bo lahko spustil

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkar Zlatoroga iz Laškega Miha Lapornik je v lanski sezoni prikazoval odlične predstave, vendar ga je poškodba za dalj časa oddaljila od parketa. Letos se vztrajno vrača na sceno.

Branilec Zlatoroga Miha Lapornik je star šele 21 let, ima pa že kar nekaj izkušenj. Že kot 18-letnik je debitiral v ligi ABA, v zadnji sezoni domačega prvenstva pa odlično igral in dosegal nekaj več kot 16 točk na tekmo. Nato je sledil daljši počitek zaradi poškodbe rame, ki ga je mučila že dalj časa.

"Vez, ki gre iz rame v biceps, mi je padla iz sklepa, zato je rama ves čas preskakovala. Poškodba se mi je vlekla že vse leto, težave so se stopnjevale in potrebna je bila operacija," je razlog za poletni prisilni počitek pojasnil Lapornik.

Za mladega košarkarja, ki je lačen igre in minut na parketu, je bil tako dolg počitek seveda zelo težak, vrnitev na parket pa zato toliko bolj sladka.

"Čim prej sem si želel nazaj na parket. Komaj sem že čakal, da bom lahko začel trenirati, košarke sem si želel kot še nikoli," je o občutkih po zeleni luči zdravnikov povedal 192 centimetrov visoki Lapornik, ki že vrsto let nastopa za Zlatorog.

Lahko bi odšel …

Po odličnem začetku lanske sezone so se za člana mladinske slovenske reprezentance z evropskega prvenstva leta 2012 v Sloveniji ogreli tudi močnejši klubi, vendar je poškodba začasno prestavila stopničko višje.

"Želja je bila, ponudbe prav tako. Vse sem delal za to, da bi po lanski sezoni prestopil v nov klub, vendar je poškodba potegnila ročno zavoro. Vseeno bi lahko kam odšel, vendar sem se odločil, da ostanem v Laškem, pozdravim poškodbo in nato nadaljujem. To me ni ustavilo, dobil sem le še večjo motivacijo. Pogodba me veže še za prihodnje leto, bomo pa po sezoni videli, kakšen bo položaj," razmišlja o svoji prihodnosti.

Z Zlatorogom si želi v polfinale

V pretekli sezoni je zaradi prej omenjene poškodbe Lapornik odigral le 15 tekem, zadnjo na sredini februarja, od letošnjih priprav, ki so se začele na začetku avgusta, pa je svoje soigralce spremljal ob parketu. Zlatorog je preteklo sezono končal v četrtfinalu državnega prvenstva, kjer so bili boljši savinjski Hopsi.

Začetek letošnje sezone je bil za Laščane uspešen. Po sedmih krogih imajo pet zmag, izgubili pa so še z neporaženim Tajfunom in Krko.

"Vedno bi bilo lahko boljše. Izgubili smo proti Tajfunu, ki letos igra zelo dobro, in proti Krki, vendar bi po mojem mnenju lahko na teh dveh tekmah tudi zmagali," Lapornik ni povsem zadovoljen z izkupičkom po prvih sedmih tekmah. Priložnost za zmago je videl predvsem proti Tajfunu, proti kateremu so Laščani izgubili kar 20 žog.

Zlatorog je pred začetkom letošnje sezone pripeljal izkušenega Sašo Zagorca, Lapornikovega soigralca iz mlade reprezentance Miho Vašla, v moštvu pa sta ostala izkušena in Bojan Jovanović. Z močno igralsko zasedbo si želijo narediti korak naprej.

"Čim hitreje se želimo uvrstiti v ligo za prvaka, tam v polfinale, potem pa bomo videli," je osnovni cilj razkril Lapornik, po sedmih krogih z nekaj manj kot 14 točkami na tekmo drugi strelec tretjeuvrščenega moštva državnega prvenstva.

Ne spreglejte