Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
13. 8. 2017,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Igor Kokoškov Edo Murić Luka Dončić Luka Dončić EuroBasket 2017 Slovenija Hrvaška

Nedelja, 13. 8. 2017, 10.00

6 let, 6 mesecev

Pokazalo se bo, kakšen značaj imajo slovenski košarkarji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Igor Kokoškov | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zmagovalni niz slovenske košarkarske reprezentance v sklopu priprav na EuroBasket se je v soboto na gostovanju končal. Prekinila ga je Hrvaška (85:81). Selektor Igor Kokoškov je bil zadovoljen s pristopom, dodaja pa, da bo ekipa danes lahko pokazala, kakšen značaj ima in kako se zna po takšnem porazu pobrati.

Slovenski košarkarji so v prvi četrtini s hitrim vodstvom s 7:0 presenetili gostitelje Hrvate. V nadaljevanju so v vseh četrtinah vodili in si priigrali prednost, a so prav vse zaključke preostalih treh četrtin odigrali preslabo, da bi preskočili Hrvate. Na koncu so celo imeli priložnost, da bi pri 81:83 izsilil podaljšek, vendar se je žoga nespretno odbijala od obroča.

Dario Šarić in Bojan Bogdanović sta natresla Sloveniji več kot polovico točk svoje ekipe. K zmagi s 85:81 sta prispevala 48 točk. Na drugi strani je imela Slovenija spet razpoloženega Luko Dončića s 27 točkami, kar je njegov reprezentančni rekord – 20 točk je dodal še Edo Murić.

Selektor Kokoškov bo danes dobil nov pomemben odgovor

Luka Dončić je bil še četrtič zapored najboljši Slovenec. Tokrat se je zaustavil pri 27 točkah. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Dončić je bil še četrtič zapored najboljši Slovenec. Tokrat se je zaustavil pri 27 točkah. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj je Hrvaška odlična ekipa, ki je v teh pripravah dosegla že dve odmevni zmagi proti Franciji in Litvi. Bogdanović in Šarić sta njena moč in to sta dokazala tudi danes. Kljub porazu sem zadovoljen s pristopom svojih igralcev, z energijo, ki so jo prikazali, ter tekmovalnim duhom, a za premagati najboljše to ni dovolj. Potrebuješ tudi več natančnosti, predvsem v odločilnih trenutkih. Danes nas čaka še ena tekma, ki je pomembna, ker bo pokazala, kakšen značaj ima ekipa in kako se zna pobrati po takšnem porazu," se je slovenski selektor Igor Kokoškov na koncu že navezal na današnjo tekmo z Ukrajino, ki se bo začela ob 18. uri, prav tako v Opatiji.

Dvoboj s Hrvaško je bil takšen, kot jih lahko pričakujemo na evropskem prvenstvu, ki se bo začelo 31. avgusta, saj je vključeval pravi tekmovalni naboj, napetost ...

Klemen Prepelič po tekmi s Hrvaško

"V napadu je dobro, v obrambi moramo popraviti stvari. Energija je sicer prava, vendar so malenkosti, ki jih moramo izboljšati," pravi Prepelič. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "V napadu je dobro, v obrambi moramo popraviti stvari. Energija je sicer prava, vendar so malenkosti, ki jih moramo izboljšati," pravi Prepelič. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Proti Hrvaški smo imeli razpoloženega le enega igralca, Luko Dončića. Ostali smo imeli nekakšno blokado, zavoro. V napadu smo kljub temu dali 81, prejeli 85 točk. Z igro smo lahko zadovoljni, zlasti v napadu. Treba bo analizirati napake v obrambi. Škoda zadnjega napada, a gremo z dvignjenimi glavami naprej.

Pred nami je še pet tekem, 20 dni do začetka prvenstva. V napadu je dobro, v obrambi moramo popraviti stvari. Energija je sicer prava, vendar so malenkosti, ki jih moramo popraviti."

Selektor hrvaške izbrane vrste Aco Petrović je poudaril, da so njegovi izbranci v zaostanku, kar zadeva priprave, saj so jih začeli deset dni pozneje kot Slovenija, obračun z njo pa odigrali skoraj brez pravega organizatorja igre, zato mu je ta zmaga pomenila še toliko več.

Murić že pogleduje proti naslednjemu dvoboju s Hrvati

Danes se bo pokazalo, kakšen značaj imajo slovenski košarkarji, pravi Kokoškov. | Foto: Sportida Danes se bo pokazalo, kakšen značaj imajo slovenski košarkarji, pravi Kokoškov. Foto: Sportida "Za take tekme, kot je bila proti Hrvaški, treniramo in igramo košarko. Hrvaška je odlična reprezentanca in prav take ekipe bomo morali premagati na evropskem prvenstvu, če bomo hoteli doseči cilj, ki smo si ga zastavili. Bilo je sicer nekaj iskric na obeh straneh, a to je zdaj že pozabljeno. Komaj čakam naslednjo tekmo proti Hrvaški v Stožicah 24. avgusta," pa je že proti naslednjem sosedskem dvoboju povedal Murić – Slovenija in Hrvaška se bosta nato pomerili še dan pozneje za zaprtimi vrati.

Pred tem pa bodo Goran Dragić in soigralci prihodnji konec tedna odigrali še dve tekmi v Izraelu proti tamkajšnji izbrani vrsti in Turčiji.

Ne spreglejte