Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
30. 10. 2015,
11.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Potočnik Saša Zagorac

Petek, 30. 10. 2015, 11.44

8 let

Po treh porazih še zahtevna trilogija v gosteh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Brez evforije po zmagah, brez poklapanosti ob porazih. Treba je le vztrajati," pred zahtevno turnejo razmišlja trener Uniona Olimpije Gašper Potočnik.

Po desetih tekmah sezone 2015/16 je izkupiček Uniona Olimpije polovičen. S štirimi zmagami v ligi ABA zmaji še držijo stik s širšim vrhom, z eno zmago v treh tekmah v EuroCupu pa plačujejo ceno mladosti in kadrovske podhranjenosti. "Olimpija na trenutke igra zelo solidno, a že v naslednjem trenutku naleti na močnejšega tekmeca, ki razkrije vse pomanjkljivosti. Tedaj res delujemo povsem razbito, a to smo po svoje pričakovali. Treba je vztrajati. Ta ekipa potrebuje čas in osredotočenost, zato sem bil vesel, da nekatere zmage, predvsem tista nad Crveno zvezdo, v ekipo niso vnesle evforije," razmišlja trener Gašper Potočnik, ki je lahko že po prvih zdravstvenih težavah na začetku sezone uvidel, kako šibko so pokriti določeni igralni položaji.

Zadar, Bilbao, Celje

Pravi, da ga zanima predvsem razvoj Olimpije. "Napadalna taktika je postavljena in primerna za nadgradnjo. Več težav imamo v obrambi. Dejstvo je, da v kar zajetnih odsekih težko držimo korak s tekmeci. Lep primer je zadnja tekma z Bonnom. Če bi igrali bolj disciplinirano v obrambi, bi si odprli tudi kakšna napadalna vrata in s tem na noge dvignili navijače. Žal jim nismo dali povoda, da nam pomagajo. Poraz lahko pripišemo sebi, a gremo naprej," razmišlja Potočnik, ki je v zadnjem tednu vknjižil tri zaporedne poraze, zdaj pa ga čakajo tri zahtevna gostovanja. Ljubljanska turneja se bo začela s sobotnim gostovanjem pri Zadru, nadaljevala pri tekmi 4. kroga EuroCupa v Bilbau in sklenila z dvobojem z aktualnim slovenskim prvakom Tajfunom, ki domače tekme igra v celjskem Golovcu.

Wright: Izkoreniniti slabe začetke

Uvodni mesec sezone je oblikoval tudi sliko o nosilcih ljubljanske igre. Po pričakovanjih imata glavno vlogo ameriški organizator igre Zack Wright in srbski krilni center Sava Lešić, z večjo odgovornostjo pa se dokaj uspešno kosata tudi okrepitvi iz Zlatoroga Miha Lapornik in kapetan Saša Zagorac, čeprav sta zadnjega zaustavili lažja poškodba in bolezen.

Njegov kapetanski namestnik Wright se ob tem sprašuje predvsem o vzrokih za simptomatično mlahave začetke tekem. "Na večini tekem nas pokoplje slaba prva četrtina. Tudi proti Crveni zvezdi, ki smo jo nato sicer premagali, nismo začeli dovolj čvrsto. Morda gre za mladost, pomanjkanje izkušenj in tudi energije … To moramo popraviti. Igrati moramo bolj agresivno, včasih tudi za ceno osebnih napak. Če tekmecu presekaš igro, mu onemogočiš samozavesten vzpon," razmišlja ameriški organizator igre z bosanskim potnim listom.

Ne spreglejte