Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 4. 2023,
9.30

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

Natisni članek

pretep Željko Obradović Kevin Punter Dante Exum Evroliga Partizan Real Madrid

Petek, 28. 4. 2023, 9.30

12 mesecev

Incident na tekmi evrolige med Realom in Partizanom

Po pretepu opravičila, v Beogradu pa sprejem, kot bi bili prvaki #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

2

pretep Real Madrid Partizan Dante Exum | Dante Exum je krvavel iz ustnice, ima tudi poškodovan prst na nogi. | Foto Guliver Image

Dante Exum je krvavel iz ustnice, ima tudi poškodovan prst na nogi.

Foto: Guliver Image

Evroliga naj bi v roku 24 ur izrekla dodatne kazni košarkarjem Reala Madrida in Partizana, ki so bili po množičnem pretepu na četrtfinalni tekmi izključeni. Partizan je v seriji na tri zmage povedel z 2:0, tako so jih navijači ob šestih zjutraj v Beogradu pričakali z glasnim skandiranjem: "Prvaki, prvaki!"

Mike Tobey Barcelona
Sportal Barcelona po poti Partizana, Fenerbahče do izenačenja

Na tleh je obležal tudi bosanski reprezentant Džanan Musa. | Foto: AP / Guliverimage Na tleh je obležal tudi bosanski reprezentant Džanan Musa. Foto: AP / Guliverimage Košarkarji Partizana so v petek ob šestih zjutraj prileteli na letališče Nikola Tesla v Beogradu, kjer jih je pričakovalo več sto navijačev, potem ko so proti favoriziranemu Realu dobili dve tekmi četrtfinala evrolige v Madridu. Druga se je v četrtek končala z incidentom, potem ko je prišlo do množičnega pretepa minuto in 40 sekund pred zadnjo sireno. Zaradi kar 21 izključenih košarkarjev (od 24) tekme ni bilo mogoče odigrati do konca in je bila uradno končana predčasno. V seriji na tri zmage zdaj Partizan vodi z 2:0 in lahko uvrstitev na zaključni turnir četverice potrdi že na torkovi tekmi v domači Štark Areni, ki je že razprodana.

Navijači so na letališču pripravili sprejem, kot bi že osvojili naslov prvaka. Ob prepevanju pesmi so glasno skandirali imena košarkarjev, najdlje imeni Kevina Punterja in Daneja Exuma. Prvi je odločil prvo tekmo v Madridu, drugi pa je bil z 19 točkami prvi strelec Partizana na drugi. Exum je obenem še najbolj nastradal v pretepu. Po besedah klubskega zdravnika je krvavel iz ustnice, ima pa tudi poškodovan prst na nogi. Po naletu Guerschona Yabuseleja je silovito padel po parketu, zdravnik tako pravi, da bi lahko utrpel mnogo resnejšo poškodbo. Bolečine so bile ob prihodu v Beograd pozabljene. "To je neverjetno. Ura je šest zjutraj, ljudje so pa kar tukaj. To je neverjetno. Všeč mi je!" je bil navdušen Exum, ki še ni odpisal svojega nastopa na tretji tekmi. "O tem bomo govorili pozneje. Bomo videli, bomo videli. Kdo ve, kdo ve."

Navijači so peli tudi trenerju Željku Obradoviću. "Vzemi, Željko, evrolovoriko." Legendarni trener je po tekmi miril strasti, saj se boji, da vročekrvni Partizanovi navijači v torek ne bodo na športen način sprejeli košarkarjev Reala in bi lahko prišlo do še kakšnega incidenta. "Želim, da se govori o košarki in ne o tem. Vedno smo spoštovali vse v Realu. V Madridu imam prijatelje. O tem bom govoril tudi v Beogradu. Skušal bom pomiriti ljudi, da bodo lepo sprejeli Real Madrid, kot so oni nas."

Fotogalerija
1 / 14

Opravičilo Llulla in Yabuseleja

"Kar se je zgodilo sinoči, se na košarkarskem parketu ne bi smelo nikoli," je jutro potem na Twitterju zapisal Sergio Llull. Njegov grob prekršek nad Punterjem, je bil povod za "boksarski obračun". "Prevzemam odgovornost za grob prekršek, ki je sprožil katastrofo. Moje opravičilo vsem košarkarskim navijačem."

"Čustva so razgreta, to povsem razumem. Nadaljujemo s košarko, ki smo jo kazali v tej seriji pred tem," je opravičilo sprejel Punter.

Nekaj ur pozneje se je prek Instagrama oglasil še Yabusele in se opravičil Exumu: "Globoko obžalujem svoje obnašanje na sinočnji tekmi. Košarka je športni duh in prijateljstvo. Moje iskreno opravičilo Partizanu, klubu, s katerim sem vedno imel dober odnos, Danteju Exumu in njegovi družini, mojih soigralcem, mojemu klubu in vsem navijačem."

Evroliga bo še kaznovala glavne pretepače

Evroliga je v uradnem sporočilu zapisala, da bo neodvisna komisija tekmovanja v roku 24 ur obravnavala incident in sprejela dodatne ukrepe proti vpletenim košarkarjem. "Evroliga ostro obsoja dogodke, ki so se zgodili ob koncu tekme. Takšni dogodki ne predstavljajo spoštovanja, ki ga liga in klubi promovirajo," je še zapisano v uradnem zapisu vodstva tekmovanja. Priakovati je, da bo nekaj košarkarjev dobilo tekmo ali celo več suspenza.

Ne spreglejte