Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
10. 9. 2022,
18.45

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

4

Natisni članek

EuroBasket 2022 Dario Gjergja Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 10. 9. 2022, 18.45

1 leto, 7 mesecev

Iz tabora Belgije po porazu s Slovenijo v četrtfinalu z 72:88

Po porazu s Slovenijo: Poslušal sem, da bo pošteno. Ne lažimo drug drugemu!

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,25

4

Dario Gjergja | Selektor Belgije Dario Gjergja se je med tekmo zapletel v pogovor s kapetanom slovenske izbrane vrste. O vseh podrobnostih ni želel govoriti. | Foto Vid Ponikvar

Selektor Belgije Dario Gjergja se je med tekmo zapletel v pogovor s kapetanom slovenske izbrane vrste. O vseh podrobnostih ni želel govoriti.

Foto: Vid Ponikvar

Selektor belgijske reprezentance Dario Gjergja je po porazu proti Sloveniji v četrtfinalu EuroBasketa pohvalil svoje igralce, dotaknil pa se je tretmaja, ki ga je po njegovem mnenju imela ekipe Belgije v dvoboju z evropskimi prvaki. 

Od našega poročevalca Berlin | Foto:

"Zelo sem ponosen na fante. Zaslužijo si več, 32 minut smo igrali. Celo povedli smo s 65:64. Dve napaki so hitro kaznovali in šli smo v minus. Veliko tednov sem poslušal, da bo pošteno, enakopravno. Čestitke Sloveniji, da je napredovala. Iz tega EuroBasketa moramo vzeti dobre stvari in iti višje," so bile prve besede hrvaškega selektorja Daria Gjergje, ki poveljuje belgijski izbrani vrsti.

Na vprašanje, kaj je mislil z enakopravnostjo, je odgovoril: "Zadnje mesece poslušam, da bo 50/50. Da bo vse pošteno, enako za vse. Ampak ni. Ne lažimo si drug drugemu."

Belgija se je proti Sloveniji pokazala kot čvrsta reprezentanca, čeprav je na koncu izgubila z 72:88. Aktualni evropski prvaki so imeli veliko težav z obrambo tekmeca. Goran Dragić je na primer opozoril na čvrstost Retina Obasohana: "Morate vedeti, kdo me je kril. Človek lahko premika omare. Rekel sem mu, kaj jè, in mi je odvrnil, da nigerijsko hrano. Res, najmočnejši igralec je, proti katerim sem igral. Nemogoče ga je premakniti."

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022
Sportal Težko prigarano napredovanje, Dončić se počuti, kot bi zadel na loteriji

O njem se je med tekmo pogovarjal tako s trenerjem Belgije kakor igralcem samim. "Tudi meni je rekel, da še ni videl fizično tako močnega košarkarja. Bom ohranil zase, kaj drugega sva govorila," je dejal trener, Obasohan pa je pristavil: "Podobno mi je rekel. Spoznal sem, da je to lahko prednost, ampak tudi slabost. Ko si tako grajen, je včasih slabo, ker sodniki mislijo, da lahko preneseš vse udarce. Na koncu pridemo do tega, da je košarka igra fines. Ne bom se pritoževal zaradi svojih ramen, s katerimi sem se rodil."

Slovenija : Belgija, slovenska košarkarska reprezentanca, EuroBasket 2022 Luka Dončić
Sportal Slovenci v četrtfinalu, Nemci niso dovolili presenečenja, konec za Turčijo in Litvo
Ne spreglejte