Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2013,
13.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Michael Jordan Scottie Pippen

Nedelja, 17. 2. 2013, 13.38

7 let, 12 mesecev

Pippen: Vse večkrat se spomnim na zmagovite čase z Jordanom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Michael Jordan bo danes vstopil v drugo polovico stoletja svojega življenja. Njegov zvesti pomočnik pri osvajanju naslovov Scottie Pippen verjame, da mu bo tudi ob parketu uspelo biti uspešen.

Ob jubileju so Jordanu pripravili mnogo sprejemov, zadnji in najbolj odmeven pa bo vsekakor na 62. All-Star tekmi, katere gost bo tudi Jordanov soigralec iz časov pri Bikih, Scottie Pippen. "Starejši kot sem, večkrat se spomnim na te dni," je dejal Pippen o zmagovitih časih, ko je v zavezi z Jordanom osvojil šest šampionskih prstanov.

Pippen se je Bikom in Jordanu pridružil leta 1987, ko je MJ za seboj že imel tri sezone, v katerih pa košarkarji Chicaga niso blesteli. Prvo sezono so končali z razmerjem 38/44, drugo 30/52 (Jordan je izpustil 62 tekem zaradi poškodbe noge) in tretjo 40:42. Po prihodu Pippena in tudi krilnega centra Horacea Granta so si Biki v letih 1991, 1992 in 1993 nadeli prstane, ki se jih podeljujejo za osvojitev lige NBA. Pippen je v Chicagu ostal tudi pri Jordanovem "izletu" v bejzbol in bil tretji v točkovanju za najkoristnejšega igralca rednega dela, vseeno pa brez pomoči Jordana ni mogel ponoviti uspehov. Po vrnitvi Jordana so znova zablesteli in redni del končali z rekordnim razmerjem – 72 zmag in le 10 porazov ter med letoma 1996 in 1998 znova trikrat zaporedoma pokorili vse. "Še vedno je ista oseba. Bil je in še vedno je zelo tekmovalen. To ga je gnalo naprej tako na igrišči kot ob njem," je dejal o tri leta starejšem Jordanu, s katerim se izven igrišča nista veliko druživa: "Z Jordanom sva na igrišču preživela veliko časa, vendar se ob igrišču nisva veliko družila. Vseeno imava še vedno močno in edinstveno razmerje. Veseli me, da je zdrav in uspešen."

Bobcats bodo postali zmagovito moštvo

Jordan se je po končani karieri podal v poslovne vode in je od sezone 2009/2010 večinski lastnik Charlotte Bobcats, ki pa so od takrat le enkrat prišli v končnico. "Verjamem, da bo ostal pri Charlottu,v katere popolnima verjame. Naredil bo vse in prepričan sem, da mu bo uspelo tudi v Charlottu narediti zmagovito moštvo. Še enkrat, je zelo tekmovalen in našel bo pot v srečen zaključek," Pippen ni zaskrbljen o uspehu Charlotte, za katere je Primož Brezec leta 2004 dosegel prvi koš v zgodovini moštva.

"Jordan znova na parketu? Glava bi, vendar telo pravi ne, ne, ne"

Leta 2009 je Jordan ob sprejemu v hišo slavnih dejal, da ga bomo mogoče na parketu videli tudi pri 50. letu starosti, vendar Pippen dvomi, da se bo to zgodilo. "Že nekaj časa ga nisem videl igrati, tako da ne vem kako je pripravljen. Vendar če je le malo podoben meni, mu glava govori: vrni se, telo pa: ne, ne, ne. Ne verjamem, da ga bomo še videli na parketu, če pa že, pa bo to kratka epizoda."

Ne spreglejte