Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
19. 2. 2020,
9.52

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

3

Natisni članek

Matej Bošnjak Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija Sani Bečirović

Sreda, 19. 2. 2020, 9.52

4 leta, 2 meseca

Olimpija pripeljala mladega Hrvata, ki velja za nebrušen košarkarski diamant

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

3

Matej Bošnjak | Matej Bošnjak je novi član Cedevite Olimpije.

Matej Bošnjak je novi član Cedevite Olimpije.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je svoj seznam igralcev okrepil z 18-letnim hrvaškim centrom Matejem Bošnjakom. Mladi Hrvat pa se ne bo takoj pridružil članski ekipi ljubljanskega kluba, ampak bo svoje košarkarske veščine izpopolnjeval v Zagrebu pri KK Cedevita Junior. "Zelo veseli smo, da je Matej Bošnjak, ki velja za enega od nebrušenih košarkarskih diamantov v širši regiji, postal novi član Cedevite Olimpije," je dejal direktor kluba Sani Bečirović.

Mladi, 205 centimetrov visoki hrvaški center Matej Bošnjak je novi košarkar KK Cedevita Olimpija. Bošnjak je z ljubljanskim klubom ob dopolnjenem 18. letu podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, kljub temu pa se ne bo takoj pridružil članskemu moštvu zmajev. Svojo košarkarsko pot bo, vsaj za zdaj, nadaljeval v KK Cedevita Junior. Že prej je bil član zagrebškega kluba, dres katerega je nosil že tudi na turnirjih mladinske lige ABA in evroligaških turnirjih, namenjenih mladincem.

Leta 2018 je s hrvaško reprezentanco do 16. leta na evropskem prvenstvu divizije A osvojil naslov evropskega prvaka. Bošnjak je bil kapetan reprezentance, ob tem pa je v povprečju v 28 minutah in 7  sekundah igre na tekmo dosegal 12,7 točke, 7,1 skoka in 1,3 blokade. V svoji karieri je mladi hrvaški reprezentant dvakrat nastopil tudi na turnirju mladinske lige ABA, v pretekli sezoni pa je na šestih tekmah v povprečju na parketu preživel 33 minut in 2 sekundi ter dosegal 14,8 točke, 10,2 skoka, 3,8 podaje in 2,0 blokade na obračun.

"Eden od glavnih ciljev je, da zagrebški klub postane nekakšno razvojno središče"

"Občutki ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo so več kot odlični, pridružitev ljubljanskemu klubu pa je zgolj potrditev dobrega dela. Verjamem, da bom v enakem ritmu nadaljeval tudi v prihodnje. Sem mlad igralec, ki mora v prihodnosti še veliko delati pri svoji igri. Nikoli ne smem biti zadovoljen z ničimer. Zagotovo pa je moj glavni cilj, da si z igrami v Cedeviti Junior izborim svoje mesto v članski ekipi Cedevite Olimpije," je ob podpisu pogodbe dejal Bošnjak.

Sani Bečirović je vesel, da je mladi Hrvat podpisal profesionalno pogodbo s Cedevito Olimpijo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Sani Bečirović je vesel, da je mladi Hrvat podpisal profesionalno pogodbo s Cedevito Olimpijo. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zelo veseli smo, da je Matej Bošnjak, ki velja za enega od nebrušenih košarkarskih diamantov v širši regiji, postal novi član Cedevite Olimpije. Pridružil se je četi nadarjenih mladih košarkarjev, ki jih lahko v tej sezoni spremljamo v drugih klubih, kjer se kalijo kot posojeni igralci. Enako bo veljalo tudi za Mateja, ki bo izkušnje pridobival v Cedeviti Junior. Pogoji za delo, ki jih omogoča zagrebški klub, so resnično izjemni, veseli pa nas, da lahko kot plod sodelovanja med Ljubljano in Zagrebom v obeh mestih razvijamo mlade, nadarjene košarkarje. Eden od glavnih ciljev je seveda, da zagrebški klub postane nekakšno razvojno središče, ki bo nato odskočna deska za mlade igralce, ki se bodo z delom dokazali in se nato pridružili članskemu moštvu v Ljubljani. Vsi upamo, da je Bošnjak prvi v vrsti nadarjenih igralcev, ki se bodo še pridružili Cedeviti Olimpiji," pa je o novem obrazu dejal športni direktor kluba Sani Bečirović.

Nejc Barič
Sportal Postavljali so jih na stranski tir, nato so vsem vrgli rokavico #video
Koper Primorska Cedevita Olimpija
Sportal Primorci po turbulentnem obdobju suvereno na vrh: Iz dneva v dan "ščijemo" kri
Ne spreglejte