Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
6.02

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Vlatko Čančar Vlatko Čančar NBA

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 6.02

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 23, februar

Čančarjev Denver brez pomoči Slovenca strl odpor Minnesote #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Paul Millsap | Denver je (brez pomoči Vlatka Čančarja) s 128:116 premagal Minnesoto. S 25 točkami in sedmimi skoki je bil najučinkovitejši Paul Millsap. | Foto Reuters

Denver je (brez pomoči Vlatka Čančarja) s 128:116 premagal Minnesoto. S 25 točkami in sedmimi skoki je bil najučinkovitejši Paul Millsap.

Foto: Reuters

Ponoči je bilo v košarkarski ligi NBA na sporedu sedem tekem. Vse so minile brez Slovencev. Tudi Denver, ki je doma s 128:116 premagal goste iz Minnesote, se je dobro znašel brez slovenske pomoči. Vlatko Čančar namreč ni igral, prav tako ga ni bilo na klopi za rezervne igralce. Los Angeles Lakers so po izenačeni igri s 114:112 premagali tretje moštvo vzhoda Boston Celtics, branilci naslova Toronto Raptors pa so se znesli nad Indiano (127:81).

* Liga NBA, 22. februar

Denver je bil na domačem terenu suveren in prevladoval vso tekmo.

Najučinkovitejša sta bila Paul Millsap, ki je s 25 točkami in sedmimi skoki popravil vtis z zadnje tekme, na kateri je proti moštvu iz Oklahome dosegel le dve točki, ter Nikola Jokić, ki je prispeval 24 točk in sedem skokov.

Na strani oslabljene Minnesote, ki se je morala znajti brez poškodovanega D'Angela Russlla in Karla-Anthonyja Townsa, je z 21 točkami izstopal Kelan Martin, ki je dosegel 21 točk, kar je njegov rekord kariere.

Oglejte si vrhunce tekme med Denverjem in Minnesoto (128:116)

Domače zmage so se veselili tudi Los Angeles Lakers, ki so s 114:112 premagali tretje moštvo vzhoda Boston Celtics. Anthony Davis je k zmagi prispeval 32 točk in 13 skokov, 12 sekund pred koncem tekme pa je postavil tudi končni izid. LeBron James se je ustavil pri 29 točkah in osmih skokih.

Na strani poraženega moštva je blestel 21-letni Jayson Tatum, ki je dosegel kar 41 točk in s tem izenačil točkovni rekord kariere.

Tekma je imela poseben čar, saj gre za ekipi, ki sta skupaj osvojili kar 33 naslovov prvaka lige NBA. Obračun velikih rivalov so si od blizu ogledali številni legendarni košarkarji, tudi Bill Russell, nekdanji center Celtics, ki je v spomin na pokojnega Kobeja Bryanta nosil dres Lakersov s številko 24.

Los Angeles Lakers so doma s 114:112 premagali Boston. Anthony Davis je k zmagi prispeval 31 točk in 13 skokov, LeBron James pa se je ustavil pri 29 točkah.  | Foto: Getty Images Los Angeles Lakers so doma s 114:112 premagali Boston. Anthony Davis je k zmagi prispeval 31 točk in 13 skokov, LeBron James pa se je ustavil pri 29 točkah. Foto: Getty Images

Pravo sramoto pa so si nakopali igralci Indiane, ki so visoko izgubili proti branilcem naslova Toronto Raptors. Toronto si je že po polovici tekme nabral ogromno prednost (63:32), na koncu pa slavil z rezultatom 127:81. To je njihova 17. zmaga na zadnjih 18 tekmah.

Ekipi slovenskih zvezdnikov bosta spet na delu v noči na torek po slovenskem času. Najprej bo v Clevelandu proti Cavaliers igral Miami Heat Gorana Dragića, uro in pol pozneje pa bodo Dallas Mavericks Luke Dončića gostili Minnesoto Timberwolves.

Liga NBA, 23. februar:

Lestvica:

Ne spreglejte