Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 4. 2014,
7.04

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Blažič Crvena zvezda Cibona

Petek, 25. 4. 2014, 7.04

8 let, 1 mesec

Objokani Blažič dobil ovacije, trener Cibone po čudežu o nepravičnosti tekmovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Crvena zvezda se je na zaključni turnir podala kot favoritinja, vendar je kljub izjemni igri Jake Blažiča, ki je bil po tekmi objokan, sredi Beograda izgubila proti Ciboni.

Crvena zvezda je bila daleč najbolj prepričljiva ekipa rednega dela sezone lige ABA, to priča tudi 22 zmag na 26 tekmah. Zato se je na zaključni turnir podala kot favoritinja za prvi naslov, vendar ji jo je v polfinalu zagodla Cibona. Hrvaški klub, ki prav tako še ni bil prvak, se je šestič prebil na zaključni turnir, četrtič bo igral v finalu in naskakoval prvi naslov.

Zasedba, ki jo odlično vodi Slaven Rimac, je tudi tokrat večino tekme igrala le s sedmimi igralci, od tega Jerel Blassingame ni počival niti minute, Dario Šarić pa je dobil tri minute počitka. "To je najbrž največja zmaga v moji karieri. Upam, da bomo v finalu igrali še bolje," je dejal Šarić. Ameriški organizator igre je vodil igro in dosegal točke (28 točk in 9 podaj), 20-letni Hrvat (21 točk, 15 skokov in 6 podaj) pa je pokazal, zakaj ga želijo najboljši klubi v Evropi in zakaj bo najbrž med najvišje uvrščenimi na izboru za ligo NBA.

Rimac: Sistem tekmovanja ni pravičen

"Najraje bi skakal od sreče, vendar tega ne bom storil zaradi sočutja do Crvene zvezde. Bil sem že v tem položaju, ko si najboljši celotno sezono, potem pa te ena tekma izloči iz boja za naslov. Sistem ni pravičen," je po tekmi presenetljivo dejal trener Cibone, ki je že kot igralec s svojim pomočnikom Jurico Golemcem, sicer nekdanjim slovenskim reprezentantom, že bil v finalu.

"Meni kot trenerju glavni motiv ni rezultat. Najbolj sem vesel zaradi igralcev. Ne glede na to, kdo je tekmec, se zavedamo svojih prednosti in če jih izkoristimo, lahko zmagujemo. Ne bi imel pripomb niti v primeru poraza. Imamo pa izjemno kemijo v ekipi. Nimamo veliko časa za pripravo na finale, vendar se bomo borili. Želel bi si igrati proti Cedeviti," je dejal Rimac.

To je za Cibono zelo pomembna zmaga tudi v finančnem smislu, saj se vrača v evroligo.

Blažič si je dvignil vrednost

Pri Crveni zvezdi je bil Jaka Blažič edini, ki je pokazal spodobno predstavo. V 35 minutah je zbral 25 točk in šest skokov. Za primer omenimo le, da sta druga najboljša strelca, Demarcus Nelson in Charles Jenkins, skupno dosegla manj točk od Blažiča. Za tolažbo si je ob tem le še dvignil vrednost in prepoznavnost.

Ob koncu tekme je slovenski reprezentant padel v jok, tolažili so ga soigralci, navijači, zbralo se jih je 8212, pa so mu sredi Beograda namenili ovacije. To je seveda izjemna gesta za Blažiča, ki je že v prvi sezoni prepričal zahtevno beograjsko občinstvo.

"To je za nas težak poraz, ko je bilo najmanj treba. Že takoj smo opazili nervozo med igralci, Cibona pa je to izkoristila. Med sezono smo dosegali največ trojk, tokrat nam met ni stekel," je po tekmi dejal trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Naslednji polfinale bo danes med Partizanom in Cedevito. Še drugi zagrebški klub bo skušal presenetiti branilce naslova.

Ne spreglejte