Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2020,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Air Jordan superge Michael Jordan NBA

Četrtek, 30. 7. 2020, 10.56

3 leta, 8 mesecev

Obeta se nov rekord za Jordanove superge

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Michael Jordan | Enajst parov Nikovih športnih copat, ki jih je nosil legendarni ameriški košarkar Michael Jordan, je od danes na dražbi ameriške hiše Christie's, kjer pričakujejo tudi nov rekord.  | Foto Getty Images

Enajst parov Nikovih športnih copat, ki jih je nosil legendarni ameriški košarkar Michael Jordan, je od danes na dražbi ameriške hiše Christie's, kjer pričakujejo tudi nov rekord.

Foto: Getty Images

Enajst parov Nikovih športnih copat, ki jih je nosil legendarni ameriški košarkar Michael Jordan, je od danes na dražbi ameriške hiše Christie's, kjer pričakujejo tudi nov rekord. Podpisani športni copati, ki jih je Jordan nosil leta 1985, so ocenjeni na 650 do 850 tisoč dolarjev (približno 553 do 724 tisoč evrov).

Zvezda dražbe je namreč par superg Air Jordan 1, ki jih je eden najbolj slavnih športnikov na svetu nosil med ekshibicijsko tekmo leta 1985 v Italiji, kjer se je ob njegovem spektakularnem zabijanju steklena tabla koša raztreščila na tisoče koščkov. Kos stekla je še vedno zataknjen v podplat levega športnega copata.

"To je bil ikonski trenutek v športni zgodovini," je dejala Caitlin Donovan iz dražbene hiše Christie's, ki organizira avkcijo. Rdeče, bele in črne superge, ki jih je Jordan tudi podpisal, naj bi po ocenah prinesle med 650 in 850 tisoč ameriških dolarjev.

Dosedanji rekord za športne copate ima par podpisanih superg Air Jordan, ki jih je legendarni ameriški košarkar nosil leta 1985 in za katere je dražbena hiša Sotheby's maja iztržila 560.000 dolarjev. Skupno pri Christie'su ocenjujejo, da bo dražba prinesla okrog dva milijona dolarjev, ob tem pa se zanašajo na vse večjo tržno vrednost Jordanovih artiklov zaradi tako imenovane Jordanomanije.

To je po vsem svetu sprožil dokumentarec The Last Dance oziroma Zadnji ples, ki ga je o zlatih letih legendarnega košarkarja predvajal ESPN v ZDA in Netflix v preostalem svetu.

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Če bo Dončić tako spreten tudi pri Raketah …
Luka Dončić
Sportal Dončić z odliko opravil generalko, Dragić poražen
Vlatko Čančar
Sportal Vlatko Čančar na odstavnem pasu
Ne spreglejte