Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 12. 2015,
12.46

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Dejan Radonjić Crvena zvezda Krka Luka Dončić Luka Dončić ABA

Torek, 8. 12. 2015, 12.46

3 leta, 3 mesece

"O Luki Dončiću ni treba izgubljati besed"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Beograjska Crvena zvezda je v ponedeljek v Novem mestu upravičila vlogo favorita, njen trener Dejan Radonjić pa se je po tekmi dotaknil tudi nadarjenega slovenskega košarkarja Luke Dončića.

Košarkarji Krke so v 13. krogu lige ABA gostili favorizirano Crveno zvezdo in imeli v prvem polčasu tudi naskok devetih točk, a v ključnem delu padli. Takoj ob začetku drugega polčasa so gostom dopustili, da so ujeli priključek, nato pa so Beograjčani pobegnili in v končnici odigrali rutinirano ter se veselili desete zmage v tej sezoni.

"Za nami je težka tekma. Krka je dokazala, da lahko to sezono premaga najboljše ekipe v ligi. Pripravili smo se, čeprav smo se proti Himkiju fizično in psihološko iztrošili. V prvem polčasu nismo bili na pravi ravni, kar je Krka izkoristila. V obrambi smo bili premehki. V drugem smo z dobro obrambo dobili možnost, da smo v končnici prišli do mirnega zaključka," je po zmagi z71:65 povedal trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

A sezona pri Beograjčanih ni mirna, saj so zlasti v evroligi nekaj tednov preživljali težke trenutke in zabeležili visoke poraze. Proti Real Madridu so izgubili za 27, proti Himkiju za 38, doma proti Fenerbahčeju pa za 14 točk. Nato je prišla prelomna tekma z Bayernom, ki so ga premagali na gostovanju, v nadaljevanju pa na kolena položili tudi Real in Himki.

"Luka Dončić bo kmalu nosilec Reala"

"Ritem je naporen. Od začetka smo imeli veliko težav s poškodbami. Za nami je težka faza. V določenem trenutku smo bili brez štirih pomembnih mož, zato smo se več iztrošili, saj rotacija ni bila pravšnja. Zdaj smo v fazi, da lahko prebrodimo težak ritem. Ekipa ima še vedno možnosti za napredek," pravi Radonjić.

Crvena zvezda je v regionalni ligi ABA s tremi porazi na drugem mestu, v evroligi pa je dva kroga pred koncem na četrtem mestu, z zmago več, kot jo imata Real Madrid in Strasbourg. V drugi del elitnega evropskega klubskega tekmovanja bodo peljala prva štiri mesta v vsaki od štirih skupin, zato bodo zadnji boji v skupini A zanimivi.

"V trenutku smo bili povsem zunaj preboja v drugi del. Vprašanje je bilo, koliko nas bodo porazi proti Realu, Himkiju n Fenerbahčeju potrli. A smo se dvignili in v mesecu naredili velik napredek. Ekipa se je povsem spremenila in prišli smo do možnosti, da napredujemo. Zagotovo igramo v najmočnejši skupini. Vsaka ekipa ima možnost, da napreduje, kar nam še otežuje delo. Pred nami sta še dve tekmi in videli bomo, kaj se bo zgodilo," se je proti evropski zgodbi ozrl prvi mož stroke pri rdeče-belih.

Na prvi tekmi v Madridu proti Realu je lahko na parketu spoznal tudi Slovenca Luko Dončića, ki pri 16 letih navdušuje košarkarsko javnost, tudi Radonjića: "O Luki ni treba izgubljati besed. Veliko je že pokazal in še bo. Videli smo njegove predstave, ki kažejo na to, da bo kmalu nosilec Real Madrida. Pred njim je velika kariera, zagotovo. Želim mu najboljše."

Ne spreglejte