Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 1. 2015,
20.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić

Torek, 6. 1. 2015, 20.31

8 let

Nova sladka zmaga za Phoenix Suns in novih 16 točk Gorana Dragića

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Phoenix Suns s slovenskim košarkarskim matadorjem Goranom Dragićem v svojih vrstah so na gostovanju s 102:96 premagali Milwaukee. Prvaki iz San Antonia so doma pred Detroitom klonili za točko.

Ekipa Phoenix Suns iz Arizone je ponoči na krilih Markieffa Morrisa (26 točk in 10 skokov) dosegla novo zmago v najmočnejši košarkarski ligi NBA. Z rezultatom 102: 96 je v gosteh premagala ekipo Bucks iz Milwaukeeja in s tem nadaljevala zmagoviti niz, v katerem že devet tekem zapored dosega po sto točk ali več na posamezno tekmo.

Slovenski reprezentant Goran Dragić je v 39 minutah, kolikor jih je preživel na parketu, statistiko obogatil za novih 16 točk, šest skokov, tri podaje in eno ukradeno žogo. Mlajši brat Zoran znova brez priložnosti za igro.

Edina svetla točka za poražence je bila vrnitev njihovega centra Larryja Sandersa, ki je sinočnjo tekmo sicer preživel na klopi, in to v civilnih oblačilih, a se, kot kaže, po sedmih zaporednih tekmah, ki jih je izpustil zaradi gripe in osebnih razlogov, znova vrača med soigralce.

"Krasno je biti spet med fanti," je bil kljub porazu zadovoljen Sanders, ki je odločno zavrnil govorice, da se poslavlja od profesionalne košarke.

V drugi tekmi večera so San Antonio Spurs doma izgubili proti Detroit Pistons s 104:105. Tekmo je v zadnji desetinki odločil Brandon Jennings. Prvaki iz San Antonia so v prvem polčasu vodili že za več kot 18 točk, a v zadnjih dveh minutah zapravili zmago. Detroit se je po uspešnih prostih metih Jodieja Meeksa približal na 103:104 v zadnjih osmih sekundah, za šesto zaporedno zmago Detroita pa je poskrbel Jennings.

San Antonio je po slabem decembru leto odprl bolje z dvema zmagama, a tokrat spet vknjižil poraz. In to kljub dejstvu, da se je po poškodbi v ekipo spet vrnil Tony Parker, ki je izpustil zadnjih 13 tekem od 16. A Francoz ni imel svojega večera, odigral je le 13 minut in dosegel tri točke ter dve podaji. "Razočaran sem. V tretji četrtini so nas poteptali," je bil po tekmi kratek trener prvakov Greg Popovich. Prvi strelec Detroita je bil z 20 točkami Andre Drummond, za San Antonio jih je Cory Joseph prispeval 16.

Ne spreglejte