Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 3. 2013,
12.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

košarka Beno Udrih

Sobota, 9. 3. 2013, 12.25

6 let, 7 mesecev

Nov zasuk v primeru Udrih: bo izpustil domače EP?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po poročanju Orlanda Sentinela bo Beno Udrih izpustil evropsko prvenstvo, ki se bo septembra začelo v Sloveniji. Izpostavil je, da ni več rosno mlad in bo prednost namenil družini.

Izjava Bena Udriha za lokalni časopis v Orlandu je poskrbela za nov zasuk v zgodbi o 30-letnem Udrihu in slovenski izbrani vrsti. "Nisem več star 19, zdaj imam ženo. Čas je za družino," je za prej omenjeni časopis dejal Udrih, ki je pred kratkim dres Milwaukeeja zamenjal za Orlandovega. Mlajši od bratov Udrih je še dodal, da bo čas po naporni sezoni namenil počitku.

V januarju je selektor Božidar Maljković obiskal Udriha, ki je takrat še branil barve Milwaukeeja in zadovoljno poziral s slovenskim dresom. "Beno ni postavljal pogojev. Zanimalo ga je le to, kaj se bo zgodilo, če ne bo imel kluba za prihodnjo sezono. Dejal sem mu, da bomo fleksibilni pri tem in mu dali tudi do deset dni časa, da uredi vse stvari v povezavi s klubom, če bo do tega scenarija prišlo. Je pa dejal, da bi rad igral za reprezentanco. Ni pa nič govoril o tem, da bi bil nosilec," je na novinarski konferenci 10. februarja, na kateri je obelodanil širši seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu, dejal o Udrihu selektor Božidar Maljković.

Le deset dni kasneje je Udrih z izjavo za ameriške medije prvič nakazal, da še ni dokončne potrditve in izpostavil preteklost, ki je ni možno kar tako pozabiti.

Leta 2010 je zdržal osem dni

Udriha smo zadnjič na velikem tekmovanju v dresu državnem reprezentance videli na svetovnem prvenstvu leta 2006, zadnja tekma pa je bila v začetku septembra 2009, ko se je poškodoval na pripravljalni tekmi. Bil je tudi med kandidati za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2010 v Turčiji, vendar je zaradi nezadovoljstva s svojo vlogo v reprezentanci le to zapustil že po osmih dneh priprav.

Ne spreglejte