Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2023,
14.53

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

Natisni članek

Klemen Prepelič Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Sreda, 6. 12. 2023, 14.53

4 mesece, 3 tedne

Klemen Prepelič zapušča Ljubljano

Nov hud udarec za slovenske prvake, Prepelič našel nov klub

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41
Cedevita Olimpija Klemen Prepelič Jaka Blažič | Klemen Prepelič je zapustil Cedevito Olimpijo in bo kariero nadaljeval pri Galatasarayju. | Foto Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Klemen Prepelič je zapustil Cedevito Olimpijo in bo kariero nadaljeval pri Galatasarayju.

Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Po malo več kot mesecu dni igranja člansko zasedbo Cedevite Olimpije zapušča slovenski reprezentant Klemen Prepelič, so sporočili iz kluba. Član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017 se je v Ljubljano preselil konec oktobra in z ljubljanskim klubom podpisal dvomesečno pogodbo. Po poročanju Eurohoops bo kariero nadaljeval pri turškem klubu Galatasaray.

Cedevita Olimpija : Joventut, EuroCup, Simone Pianigiani
Sportal Ponavljajoče se besede, ki ne obetajo ničesar dobrega

V Ljubljano se je Klemen Prepelič konec oktobra vrnil po skoraj desetletju in takoj pokazal vse svoje kvalitete. 31-letni branilec je v Eurocupu na šestih tekmah v povprečju dosegal 16,2 točki, 8,7 asistenc in 2,7 skoka na tekmo, v ligi ABA pa je na parket prav tako stopil na šestih tekmah in v povprečju dosegal 14,2 točki, 8,2 asistenci in 1,8 skoka na tekmo. Na kar šestih tekmah je Prepelič v statistiko vpisal učinek dvojnega dvojčka. V tem obdobju je bil Prepelič najboljši asistent evropskega pokala in regionalne lige. Cedevita Olimpija je v regionalnem tekmovanju zabeležila pet zmag, v Eurocupu pa je na vseh šestih tekmah ostala brez zmage.

Izkušeni Slovenec je bil ob Jaki Blažiču z vedno borbeno igro ena redkih svetlih izjem v tej sezoni in le največji optimisti so verjeli, da bi v ljubljanskem kolektivu lahko uspeli zadržati slovenskega reprezentanta. Pogosto se je zgodilo, da je slovenski ostrostrelec v svoje roke prevzel organizacijo igre ljubljanskega moštva in v svojo statistiko na posamezni tekmi vknjižil več asistenc, kot jih je imela pred njegovim prihodom celotna ekipa skupaj. Njegov odhod bo tako zagotovo nov velik manko za že tako načeto in neprepričljivo ljubljansko moštvo, ki ga ravno danes čaka desetega kroga Eurocupa, ko v Stožice prihaja Hapoel iz Tel Aviva.

Klemen Prepelič je bil v zadnjih tednih glavno ime ljubljanskega moštva. | Foto: www.alesfevzer.com Klemen Prepelič je bil v zadnjih tednih glavno ime ljubljanskega moštva. Foto: www.alesfevzer.com

Sledi selitev v Turčijo? 

Pred prihodom v Ljubljano slovenski reprezentant ni skrival želje, da bi se vrnil v evroligo, že pred začetkom sezone pa je imel na mizi nekaj drugih mamljivih ponudb. "Ni skrivnost, da je bilo kar nekaj ponudb. Lokomotiv in Budućnost sta bila v igri, a enostavno me finančno nista ponudbi zadovoljili, da bi šel z dvema otrokoma v neke nove avanture. Po drugi strani sem se v zadnjih dneh pogovarjal s Panathinaikosom in Fenerbahčejem, a ni prišlo do ponudb," je takrat dejal Prepelič, ki pa je po poročanju EuroHoops našel novega delodajalca. Po novem bo član Galatasarayja, ki igra v Fibini ligi prvakov in je po štirih tekmah skupine G na tretjem mestu. V turškem prvenstvu klub zaseda 12. mesto in je pri štirih zmagah ter šestih porazih.

Ob slovesu od Ljubljane se je od navijačev Cedevite Olimpije Prepelič poslovil tudi z zapisom na Instagramu. "Že ob podpisu pogodbe smo vedeli, da bo napočil ta trenutek. Izjemno sem hvaležen Olimpiji in soigralcem, da sem imel priložnost igrati z njimi. To mi pomeni veliko in vsem želim vse najboljše v nadaljevanju sezone. Sam pa z veseljem sprejemam nov izziv," in tudi sam namignil, da ga v kratkem časa selitev v tujino.

Preberite še:

Eurocup: Cedevita Olimpija - Hapoel Tel Aviv
Sportal Še deseta evropska ničla za Cedevito Olimpijo
Karlo Matković Olimpija Zadar
Sportal Zadar osvojil Stožice, novo razočaranje za navijače Olimpije
Ne spreglejte