Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
2. 2. 2016,
16.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat Dallas Mavericks Stephen Curry

Torek, 2. 2. 2016, 16.29

8 let

Norega Curryja niso mogli zaustaviti, Dragić in Udrih prek Nowitzkega (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Prvi mož aktualnih prvakov lige NBA Steph Curry je zrežiral novo izjemno predstavo. Proti Washingtonu se je zaustavil pri 51 točkah. Do zmage sta prišla tudi Goran Dragić in Beno Udrih.

Slovenska košarkarja Goran Dragić in Beno Udrih sta gostovala pri Dallasu, v dresu katerega je bil razpoložen nemški veteran Dirk Nowitzki. Pohvalil se je lahko z 28 točkami, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti Miamiju, pri katerem sta bila strelsko najbolj učinkovita Chris Bosh z 20 in Dwyane Wade z 18 točkami.

Dragić je k zmagi s 93:90 ob metu 3/10 iz igre prispeval sedem točk, k temu dodal sedem podaj in štiri skoke. Na parketu je prebil 33 minut, medtem ko slovenski kolega Beno slabih 15. V tem času je dosegel točko več od Dragića (met iz igre 4/7), dvoboj pa je končal še s tremi skoki in dvema podajama.

Vseh 51 točk Stepha Curryja

Izjemno predstavo pa so videli ljubitelji košarke v Washingtonu, kjer so gostovali aktualni prvaki iz Golden Stata. Prvi mož Bojevnikov Steph Curry je bil nezaustavljiv. V prvi četrtini je že dosegel sedem trojk, ob koncu prvega polčasa se je lahko pohvalil že s 36 točkami, tekmo pa je končal pri številki 51. Met iz igre je imel 19/28.

Gostitelji ga niso mogli zaustaviti, kar je povedal tudi najbolj razpoložen pri Washingtonu John Wall, ki je dosegel 41 točk: "To je tako, kot je Kobe Bryant takrat zadel 81 točk. Ni mogel zgrešiti. Na najboljši mogoč način smo ga skušali zaustaviti. Veliko metov ni imel odprtih, a jih je zadel."

Razpoložena za igro sta bila tudi člana Oklahome Kevin Durant in Russell Westbrook. Prvi je k zmagi proti Orlandu prispeval 37 točk, Westbrook pa se je veselil trojnega dvojčka. 24 točkam je namreč dodal 19 skokov in 14 podaj.

Ne spreglejte