Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
20. 10. 2016,
10.16

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Jure Močnik liga prvakov Eurocup Kyle Casey Brandon Jefferson Gašper Okorn Helios Suns Union Olimpija

Četrtek, 20. 10. 2016, 10.16

6 let, 6 mesecev

Nor večer Olimpijinega Američana, zabijanje domžalskega najlepša poteza #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Oslabljena zasedba Uniona Olimpije se je dobro upirala nemškemu Ulmu v drugem krogu Eurocupa. Zeleno-belim ni pomagal niti učinek strelsko zelo razpoloženega Brandona Jeffersona, ki je zadeval z vseh položajev. Košarkarja Helios Suns Jure Močnik in Kyle Casey sta poskrbela za najlepšo potezo v Ligi prvakov.

Brandon Jefferson je zadel kar osem trojk, a to ni bilo dovolj za zmago Olimpije na gostovanju pri nemškem Ulmu. | Foto: Liga ABA Brandon Jefferson je zadel kar osem trojk, a to ni bilo dovolj za zmago Olimpije na gostovanju pri nemškem Ulmu. Foto: Liga ABA Ulm se je v sredo proti Unionu Olimpiji razveselil prve zmage v Eurocupu (87:82), Ljubljančani pa tako ostajajo še brez evropskega skalpa.

Trener Gašper Okorn v Nemčiji ni mogel računati na poškodovanega Jureta Pelka, bolnega Jana Barbariča in Blaža Mesička, ki ga boli hrbet.

Organizacija napadov je tako v celoti padla na pleča Američanu Brandonu Jeffersonu, ki je odigral dobrih 35 minut. Ker mu Nemci niso pustili, da bi s podajami razigraval soigralce in ga prisilil v izgubljene žoge (5), pa je zato blestel pri metih za tri točke.

Iz enajstih poskusov je zadel kar osem trojk in bil z 28 točkami najboljši strelec tekme.

Okorn je obžaloval premehek vhod v tekmo

Eden od ključnih dejavnikov na tej tekmi je bilo preveč izgubljenih žog. Košarkarji Olimpije so jih podarili kar 21.

"Naša največja napaka je bila, da smo premehko začeli in odigrali prvi polčas. Naredili smo točno to, kar je Ulm želel: da začnemo tekmo mehko, jim dovolimo lahke odprte mete in tranzicijsko igro. Če prejmeš toliko točk v prvem polčasu na gostovanju, si v težavah. To je bil ključ. Naš cilj zagotovo ni bil, da odigramo takšen prvi polčas, da prejmemo toliko točk. Domačinu smo dovolili, da se sprosti. V drugem polčasu smo imeli podobne težave v odločilnih trenutkih tekme," je Okorn iskal vzroke za poraz.

V Evropi pa so kljub porazu pustili pozitiven vtis košarkarji Helios Suns. Natančneje Jure Močnik in Kyle Casey sta s podajo in zabijanjem Američana poskrbela, da je bila njuna poteza najlepša v prvem krogu Fibine košarkarske Lige prvakov. Domžalčani so doma gostili Aris in izgubili s 54:62.

Košarkarski spored na TV-ekranih

Ne spreglejte