Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
24. 1. 2015,
19.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klay Thompson Golden State Warriors Steve Kerr

Sobota, 24. 1. 2015, 19.04

8 let

Nor večer Američana, kaj takega ni zmogel niti Michael Jordan (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nor večer Klaya Thompsona, ki je neumorno rešetal mrežico, je zaznamoval dva velika mejnika, njegov trener Steve Kerr pa kaj podobnega ni videl že vse od legendarnega Michaela Jordana.

V rednem delu lige NBA moštva odigrajo kar 82 tekem, vseeno pa se v vseh sezonah še ni zgodilo, da bi en košarkar dosegel v eni četrtini 37 točk. Niti Wiltu Chamberlainu ni uspelo, pa čeprav ja na eni tekmi dosegel neverjetnih 100 točk.

Na parketu dvorane Oakland v Kaliforniji so se košarkarji Golden State v prvem polčasu, kar malo bolj od pričakovanj, mučili s Sacramentom, ki je na gostovanje pripotoval s popotnico petih zaporednih porazov. Ob polčasu je Golden State vodil le za pet točk.

Nato je sledila nora tretja četrtina in v njej ena najboljših napadalnih predstav kateregakoli igralca v eni četrtini. Klay Thompson je drugi polčas začel s 13 točkami, tretjo četrtino pa 12 minut igre pozneje končal pri 50, ob glasnih vzklikih navijačev v razprodani dvorani: ”All-Star!” Navijači so imeli v mislih bližajočo se All-Star tekmo, na kateri bi lahko prvič zaigral tudi 201 centimeter visoki branilec. Navdušenje ob neverjetni predstavi se je preneslo tudi na igralce, ki so vsak koš, kot celotna dvorana, pozdravili z valom navdušenja.

Thompson je v tretji četrtini dosegel kar 37 točk, zadel je vseh devet poizkusov za tri točke (prav tako rekord lige NBA po zadetih trojkah v eni četrtini), temu pa dodal še štiri uspešne mete za dve in dva prosta meta ter četrtino končal pri 100-odstotnem izkoristku žog iz igre. Ostali soigralci so v tretjem delu tekme dodali le še štiri točke, prednost pred zadnjimi 12 minutami pa je znašala velikih 24 točk.

Trener razložil zapleteni načrt

”Običajen Thompson. Sedel je na klop in ponavljal, kar vedno ponavlja: To je noro,” je o dogajanju na klopi v tretji četrtini dejal soigralec Draymond Green.

Trener Golden Statea, nekdanji odlični organizator igre Chicago Bulls, Steve Kerr, je v eni od minut odmora v tretjem delu igre igralcem razložil, koga morajo zalagati z žogami: "Podajte žogo Thompsonu in Thompsonu podajte žogo. To sta dva igralca, ki jima gre,” je svojim varovancem Kerr razlagal, kdo je vroč, po tekmi pa je predstavo Thompsona primerjal s predstavami Michaela Jordana, s katerim si je delil slačilnico pri Bikih.

”Imel sem srečo, da sem bil v moštvu s Timom Duncanom, Davidom Robinsonom in Michaelom Jordanom. Videl sem veliko neverjetnih predstav v režiji Jordana, ki jih je prikazoval dnevno, vseeno pa ga nisem videl v taki luči kot tokrat Thompsona,” je za ameriško spletno stran mercurynews.com dejal Kerr, ki ima v žepu pet šampionskih prstanov.

Ob rekordu lige NBA je Thompson, ki je z ameriško reprezentanco poleti osvojil tudi zlato medaljo na svetovnem prvenstvu v Španiji, postavil še osebni mejnik točk na eni tekmi. Ob zmagi s 126:101 je iz igre zgrešil le devet od 25 metov, neverjetno natančnost pa je prikazal pri metih za tri točke, saj je zadel kar 11 od 15 poizkusov. Tako je po novembru, ko je dosegel 41 točk, nov rekord postavil pri 52 točkah, za to pa je na parketu potreboval le 33 minut.

”Želim si, da bi se lahko vrnil na tekmo in užival v tistem trenutku, saj se najboljše stvari res zgodijo zelo hitro. Nikoli ne bom pozabil tega in upam, da bom lahko o tem lahko nekega dne pripovedoval svojim vnukom,” je o sladkih 12 minutah tretje četrtine dejal Thompson.

Ne spreglejte