Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
2.54

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

Chicago Bulls Cleveland Cavaliers LeBron James Goran Dragić Goran Dragić Dwayne Wade

Sreda, 27. 9. 2017, 2.54

6 let, 7 mesecev

Ni šel k Dragiću, Wade je spet združil moči z LeBronom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Dwayne Wade | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dwayne Wade, eden izmed večjih zvezdnikov najmočnejše košarkarske lige na svetu, severnoameriške NBA, bo svojo pot nadaljeval pri Cleveland Cavaliers. Pri enih glavnih kandidatov za naslov v naslednji sezoni bo spet združil moči z LeBronom Jamesom.

Dwayne Wade je ta teden predčasno prekinil pogodbo s Chicago Bulls, h katerim je pred enim letom prišel po 13 letih v Miami Heat in se odrekel osmim od 23,8 milijona ameriških dolarjev, kolikor bi jih v vetrovnem mestu v sezoni 2017/18 dobil.

Takoj, ko je 35-letni veteran postal prost igralec, se je na drugi strani Atlantskega oceana na veliko začelo špekulirati, kam se bo preselil.

Omenjalo se je tudi, da se bo vrnil v Miami in spet zaigral skupaj s kapetanom zlate Slovenije z letošnjega evropskega prvenstva Goranom Dragićem, a zgodilo se je, kar so poznavalci najglasneje napovedovali.

Bosta po Miamiju naslov osvojila še v Clevelandu?

Sicer še ni uradno, a vsi dobro informirani severnoameriški mediji pišejo o tem, da je podpisal enoletno pogodbo, vredno 2,3 milijona ameriških dolarjev, s Cleveland Cavaliers. Pri finalistih zadnjih treh sezon lige NBA, ki so leta 2016 osvojili tudi zadnji naslov v svoji zgodovini, bo vnovič združil moči z LeBronom Jamesom.

S po mnenju mnogih najboljšim košarkarjem na svetu je v Miamiju igral med letoma 2010 in 2014. V tem času sta se veselila dveh naslovov prvaka. Jasno je, da bosta zdaj krenila vsak po četrtega, tretjega skupnega.

Z LeBronom Jamesom sta Miamiju med letoma 2010 in 2014 prinesla dva naslova. | Foto: Getty Images Z LeBronom Jamesom sta Miamiju med letoma 2010 in 2014 prinesla dva naslova. Foto: Getty Images

Tudi zato se je Wade verjetno odrekel precejšnjemu delu denarja in se odločil, da drugič na že 14 let trajajoči NBA karieri zamenja klub.

V Clevelandu ga bo pričakala nekoliko spremenjena ekipa. Kyrie Irving je odšel v Boston Celtics, v obratni smeri sta prišla Isaiah Thomas in Jae Crowder.

Bodoči član Hiše slavnih je v letih, a še vedno učinkovit

Wade je bodoči član Hiše slavnih lige NBA. Je trikratni prvak, za njim je 12 nastopov na tekmah zvezd, osemkrat pa se je uvrstil v najboljšo ekipo lige NBA, dvakrat je bil izbran v prvo peterko.

Z ameriško reprezentanco je leta 2008 osvojil naslov olimpijskega prvaka.

Kar pet sezon je dosegal več kot 25 točk na tekmo, v sezoni 2008/09 pa je bil najboljši strelec lige s povprečjem 30,2 točke na tekmo.

Čeprav je že v letih, lahko poleg izkušenj ponudi še marsikaj. V prejšnji sezoni je za Chicago v povprečju dosegal 18,3 točke na tekmo.

Ne spreglejte