Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
28. 9. 2017,
14.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Natisni članek

prestop NBA EuroBasket 2017

Četrtek, 28. 9. 2017, 14.40

6 let, 6 mesecev

Košarkarski prestopi: 25. 9-1. 10.

Košarkarska tržnica: Divac, Delfino, Wade, Udrih ...

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Po koncu reprezentančnih tekmovanj se je že dvignil zastor klubske košarkarske sezone. Vseeno na tržnici še ni zatišja.

Vlade Divac | Foto: Sportida Foto: Sportida

Vlade Divac v Sacramentu vsaj do leta 2020

Legendarni nekdanji košarkar in zdaj že bivši predsednik srbskega olimpijskega komiteja Vlade Divac bo tudi v prihodnje služboval pri kalifornijskem članu NBA družine Sacramento Kings. Divac tam opravlja vlogo športnega direktorja, pred bližajočo se sezono pa je podpisal novo pogodbo, po kateri bo v klubu ostal vsaj do leta 2020. Kralji iz Sarcamenta so sicer eden od treh Srbovih klubov v ligi NBA. Igral je še za LA Lakers in Charlotte Hornets.

Delfino bo zapolnil baskovsko vrzel

Argentinski reprezentant Carlos Delfino bo v novo sezono vstopil kot član Baskonie iz Vitorie. Z Baski je sicer 35-letni branilec vadil že nekaj časa, a z zgolj začasno pogodbo v žepu. Ker pa sta se Jordan McRae in Patricio Garino znašla na seznamu poškodovanih igralcev, je španski evroligaš Delfina vključil na igralski seznam. Nekdanji olimpijski prvak sicer že ima nekaj evropskih izkušenj. Pred leti je namreč igral za Himki in Calabrio. V njegovi igralski kartoteki je tudi zavihek iz lige NBA, lani pa je igral za brazilsko Boco.

Ivan Paunić bo kariero nadaljeval v Turčiji. | Foto: Sportida Ivan Paunić bo kariero nadaljeval v Turčiji. Foto: Sportida

Srbska okrepitev v Tofasu

Turški prvoligaš Tofas, ki bo v novi sezoni nastopal tudi v EuroCupu, je igralsko zasedbo okrepil s 30-letnim občasnim srbskim reprezentantom Ivanom Paunićem, ki prihaja iz Fuenlabrade. Že pred tem so pogodbo s klubom iz Burse podpisali najkoristnejši košarkar zadnjega nemškega prvenstva Raymar Morgan, visoki branilec Pierria Henry iz Hapoela in poskočni krilni center Josh Owens, nazadnje član Karsiyake.

Mavrokefalidis po novem v Litvi

33-letni grški center Loukas Mavrokefalidis je tik pred začetkom sezone okrepil Lietuvos rytas, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. Izkušeni 210 centimetrov visoki košarkar je tako na seznam držav, v katerih je igral, dodal še Litvo. Pred tem si je kruh služil v Španiji (Barcelona in Valencia), Rusiji (Spartak), Italiji (Virtus), v domači Grčiji (AEK, Patathinaikos, Olympiacos in PAOK) ter na Kitajskem (Qingdao).

Helios ima novega predsednika

Domžalski prvoligaš Helios Suns bo v sezono krenil z novim predsednikom. Aleša Klavžarja je na tem položaju zamenjal David Kubala, ki je obenem tudi generalni direktor Skupine Helios. Dosedanji predsednik Klavžar ostaja v klubskem upravnem odboru.

LeBron James in Dwayne Wade bosta po treh letih spet soigralca. | Foto: Getty Images LeBron James in Dwayne Wade bosta po treh letih spet soigralca. Foto: Getty Images

Wade bo spet igral z Jamesom

Po tem, ko je predčasno prekinil pogodbo s Chicago Bulls, 35-letni veteran lige NBA Dwayne Wade ni dolgo čakal na nov klub. Podpisal je enoletno pogodbo s finalisti prejšnje sezone Cleveland Cavaliers, pri katerih bo spet združil moči z LeBronom Jamesom. Z njim sta med letoma 2010 in 2014 v Miami Heat dvakrat postala prvaka najmočnejše košarkarske lige na svetu. Več o tem ...

Beno Udrih | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Beno Udrih ostaja v Detroitu

Dolgoletni slovenski legionar v ligi NBA Beno Udrih se bo na novo sezono pripravljal v Detroitu. Izkušeni savinjski organizator igre je namreč z moštvom Detroit Pistons sklenil pogodbo o sodelovanju v pripravljalnem obdobju. To pomeni, da bo zaigral vsaj na tekmah predsezone, medtem ko pa še nima zagotovljenega mesta v ekipi za redni del sezone najmočnejše lige na svetu.

Udrih je bil sicer član Detroita že v pretekli sezoni, v ligi NBA pa je igraš še za Miami, Memphis, New York, Orlando, Milwaukee, Sacramento in San Antonio, s katerim je bil tudi prvak.

Nikola Mirotić ostaja med Biki. | Foto: Sportida Nikola Mirotić ostaja med Biki. Foto: Sportida

Mirotić ostaja v Chicagu

Občasni španski reprezentant Nikola Mirotić, ki je sicer izpustil nedavno končani EuroBasket, bo kariero nadaljeval v severnoameriškem poklicnem moštvu Chicago Bulls, kjer sicer igra že vse od selitve iz madridskega Reala v ZDA leta 2014. Biki so Črnogorcu s španskim potnim listom ponudili novo pogodbo, po kateri bo 208 centimetrov visoki krilni center v dveh sezonah zaslužil 26 milijonov ameriških dolarjev.

Prepelič januarja v dresu Reala?

Po poročanju španskega športnega dnevnika Marca je madridski Real pokazal zanimanje za še tretjega slovenskega reprezentanta. Kraljevi klub naj bi pozorno opazoval Klemna Prepeliča in se januarja skušal dogovoriti za prestop v Madrid. Več o tem ...

Van Rossom se ne bo selil

Belgijski košarkar Sam Van Rossom in španski evroligaš Valencia sta podpisala novo pogodbo. To pomeni, da bo 31-letni in 193 centimetrov visoki branilec pri Valencii vztrajal še peto zaporedno sezono. Pred tem je igral za Zaragozo, Scavolini in Oostende.

Stratos Perperoglou se seli v Izrael. | Foto: Sportida Stratos Perperoglou se seli v Izrael. Foto: Sportida Perperoglou v Omićevi družbi

Hapoel Bank Yahav iz Jeruzalema, kjer bo svojo kariero nadaljeval tudi bosanski košarkar s slovenskim potnim listom Alen Omić, je dodatno okrepil svoje vrste. Najnovejša okrepitev je grški krilni košarkar Stratos Perperoglou, ki je nazadnje igral pri Barceloni. Na seznamu njegovih nekdanjih delodajalcev pa so tudi Anadolu Efes, Panionios, Ilysikos ter grška velikana Panathinaikos in Olympiacos, s katerima se je trikrat povzpel tudi na evroligaški vrh.

Izkušeni popotnik iz lige NBA v Zaragozi

Američan Gary Neal je novi član Zaragoze. Gre za izkušenega 32-letnega branilca, ki je sicer v Španiji že igral v dresih Unicaje in Barcelone. Bil je tudi član Benettona, v ZDA pa je večinoma nihal med razvojno ligo in ligo NBA. Nazadnje je bil na igralskem seznamu Atlante.

Liga ABA na Planet TV

Liga ABA z novo sezono prihaja na Planet TV! Prenos vseh tekem bo na programu Planet 2. Prva Olimpijina tekma bo v ponedeljek, 2. oktobra, ob 21.00, vsak ponedeljek ob 20.00 (od 2. oktobra dalje) pa bo na sporedu tudi posebna košarkarska oddaja Zicer z zanimivimi prispevki in gosti v studiu.
Ne spreglejte