Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
15.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Beno Udrih Miami Heat Boston Celtics NBA

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 15.54

8 let

Nezaustavljivi Curry in Bojevniki, Dragić ni imel mirne roke

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Miami Heat so pred domačimi navijači klonili pred Boston Celtics, so pa spet za pravo predstavo poskrbeli igralci Golden Stata, ki imajo zdaj že 19 zmag. Junak je bil Steph Curry.

Slovenska naveza Goran DragićBeno Udrih je morala priznati premoč košarkarjem Bostona (95:105), ki so že na začetku vzeli vajeti v svoje roke in prvo četrtino dobili z 32:23.

Čeprav sta prva zvezdnika Miamija Dwyane Wade in Chris Bosh dosegla 30 oziroma 21 točk, so gostje zmagali. Pri poražencih ni bil najbolje razpoložen Dragić. Iz igre je metal 4/10 (od tega trojke 0/3), roka pa mu je zadrhtela tudi pri prostih metih, saj je zadel le enega od štirih poskusov in tekmo končal pri devetih točkah. Na parketu je prebil 34 minut, v statistiko pa vpisal še štiri skoke in tri podaje.

Prazna bera pa je ostala pri Udrihu, saj ga trener Eric Spoelstra ni postavil na parket.

Izjemno razburljivo je bilo v Salt Lake Cityju, kjer so bili domači Utah Jazz blizu skalpa Golden State Warriors. V tej sezoni še ni bilo ekipe, ki bi preskočila Stepha Curryja in soigralce. In tudi tokrat jih ni, čeprav je bila končnica razburljiva.

Minuto pred koncem je bilo še 101:101, nato pa smo videli simultanko neverjetnega Curryja. Najprej je zadel trojko in na koncu z dvema prostima metoma še potrdil 19. zmago Warriors (106:103), čeprav so imeli košarkarji Utaha nekaj sekund pred koncem pri rezultatu 103:104 met za zmago, a je bil Rodney Hood neuspešen.

Sicer so domači Curryja tri četrtine odlično zaustavljali, saj je imel takrat na svojem računu 16 točk, nato pa je MVP prejšnje sezone v zadnji dosegel novih deset, ki so pomagale Golden Statu, da je še bolj utrdil rekord nepremagljivosti (prejšnji rekord je bil 16 uvodnih zmag v sezoni). Če upoštevamo še redni del pretekle sezone, so Bojevniki že 23. tekmo zapored ostali neporaženi.

Ne spreglejte