Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 12. 2014,
20.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Beno Udrih Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Memphis Grizzlies

Petek, 5. 12. 2014, 20.03

8 let

Neustavljivi Dragić se je poigral s Telički (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski košarkar Goran Dragić je v noči na soboto spet pokazal svoje mojstrstvo, saj je Dallasu nasul kar 28 točk in Phoenixu priboril novo zmago.

Starejši od bratov Dragić je imel tokrat znova svoj večer, skupaj z ekipo je končal pozitivni niz petih zmag Dallasa. Očitno je v naletu, saj je pred nekaj dnevi dosegel kar 34 točk. "Nisem rekel, da bo lahko. A imamo dolgo klop, zato bodo v igro morali stopiti tudi drugi in pokazati vse svoje znanje," je po tekmi dejal Dragić, ki je tokrat vknjižil rekordnih 13 podaj v sezoni.

Ob njem je bil prav tako razpoložen Markieff Morris, ki je dodal 22 točk, Eric Bledsoe je prispeval 19 točk, Phoenix pa je že v prvi četrtini povedel za 18 točk in nato prednost vzdrževal do konca. V dresu Dallasa je bil najbolj razpoložen Monta Ellis s 33 točkami. Svojega večera pa ni imel 36-letni Nemec Dirk Nowitzki, ki je dosegel rekordno nizkih 10 točk.

Prvaki boljši od Udriha

Igralo je tudi moštvo drugega slovenskega predstavnika v NBA Bena Udriha Memphis Grizzlies. Ti so morali doma s 101:107 priznati premoč San Antonio Spurs. Udrih je v 19 minutah za Memphis dosegel šest točk, tri podaje in skok.

San Antonio je letel predvsem na krilih Tima Duncana, ki je dosegel trojnega dvojčka, četrtega v karieri. 14 točkam je dodal še po deset skokov in podaj. Najboljši strelec je bil s 17 točkami Manu Ginobili. "To je zelo težko doseči, sploh če si star 38 let in če je tekma tako težka, kot je bila tokratna," je za Duncana dejal Ginobili. Z 28 točkami je bil za Memphis najboljši Marc Gasol.

Kaj se je še dogajalo?

V ostalih tekmah so New Orleans Hornets s 103:102 premagali New York Knicks, Philadelphia 76ers so z 91:103 izgubili proti Oklahoma City Thunder, Washington Wizards so bili s 119:89 boljši od Denver Nuggets, Boston Celtics pa so s 113:96 premagali Los Angeles Lakers.

Brooklyn Nets so morali s 75:98 priznati premoč Atlanta Hawks, Toronto Raptors pa Cleveland Cavaliers z 91:105. Minnesota Timberwolves so po podaljšku klonili proti Houston Rockets s 112:114, Sacramento Kings pa so v dodatnem delu premagali Indiana Pacers s 102:101. Milwaukee Bucks so v rednem delu ugnali Miami Heat s 109:85, Utah Jazz pa so s 93:98 izgubili proti Orlando Magic.

Ne spreglejte