Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
7. 10. 2015,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija ABA poraz

Sreda, 7. 10. 2015, 21.13

8 let

Negotova Olimpija v zadnji sekundi prejela boleč udarec

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V tretjem krogu lige ABA so košarkarji Olimpije proti Sutjeski doživeli neprijeten poraz. Igra v napadu ni stekla. Na koncu so imeli celo možnost za zmago, a so imeli gostje svojega junaka.

V primerjavi s prvo domačo tekmo so bili košarkarji Uniona Olimpije proti novincu v ligi ABA Sutjeski povsem neprepoznavni. Igre niso znali povezati niti v napadu. Mučili so se in zapravljali številne priložnosti, da bi preskočili gostujočo ekipo.

Strelsko niso bili razpoloženi. V prvem polčasu so za dve točki metali vsega 8/20, met iz igre pa je bil 37-odstoten (za tri točke 3/10). Prav tako so bili zadržani pri prostih metih. Ob metu 3/8 je bil zaostanek z 28:35 dober pokazatelj, da igralci Olimpije niso bili pravi. Gostje so dobro zaustavili prvega organizatorja igre Olimpije Zacka Wrighta, kar je vplivalo na igro zeleno-belih, pri katerih je prvič v sezoni zaigral slovenski reprezentant Mitja Nikolić.

Tudi nadaljevanje ni postreglo z boljšo igro. Še več, četa Gašperja Potočnika je v 24. minuti zaostajala že z 32:45. Sava Lesić je bil tisti mož, ki je nato v napadu prevzel odgovornost in ob koncu tretje četrtine približal ekipo na vsega štiri točke zaostanka (45:49). A bi lahko košarkarji Sutjeske, če bi bili bolj racionalni v napadu, vodili z bistveno večjo razliko, saj Ljubljančani niso bili pravi.

"Iz trenutka v trenutek se je negotovost znotraj ekipe bolj čutila"

V črno luknjo so padli tudi gostje, ki jim kar šest minut ni uspelo spraviti žoge skozi ljubljanski obroč. Olimpija je to izkoristila, čeprav se je zelo mučila in prek Wrighta 3,9 sekunde pred koncem povedla s 60:59.

Na veliko razočaranje gledalcev je Sutjeska našla pot do zmage. Nemanja Vranješ je postal junak, ki je Sutjeski prinesel premierno zmago (61:60) v tem tekmovanju, Olimpiji pa zadal velik udarec. Če bi bili vsaj nekoliko bolj racionalni pri prostih metih, ki so jih metali vsega 5/14, bi to tekmo dobili.

"Večji del tekme smo igrali solidno obrambo. S to košarkarsko prvino moramo biti delno zadovoljni, razen ob koncu prvega polčasa, ko smo dobili preveč točk. V napadu tokrat preprosto nismo igrali odločno. Koša nismo napadali. Nismo bili aktivni. Iz trenutka v trenutek se je negotovost znotraj ekipe bolj čutila, kar se je videlo na parketu. V nekem trenutku smo delovali nepovezano in nedisciplinirano. To je bilo v žaru, da bi dosegli koš in da bi nam igra stekla. Prišli smo v položaj, da bi preobrnili tekmo v svojo korist, a smo na koncu dobili koš," je vidno razočarani Potočnik razlagal po porazu.

Ne spreglejte