Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
31. 8. 2014,
13.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mehika Slovenija

Nedelja, 31. 8. 2014, 13.00

8 let

Ne, ni eden od bratov Dalton, ampak najnevarnejši Mehičan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Naslednji nasprotnik Slovenije na svetovnem prvenstvu v košarki bo Mehika, ki je na uvodu ponagajala Litvi. Največja nevarnost je center Gustavo Ayon, a bo ta prežala tudi od drugod.

Mehičani so odločno začeli prvi obračun svetovnega prvenstva proti Litovcem in dobili prvo četrtino s 27:22, nato pa tudi zavoljo težav z osebnimi napakami padli, zato niso mogli računati na presenečenje. Njihov glavni igralec Gustavo Ayon, ki bi zaradi podobnosti lahko brez težav igral enega od nepridipravov v filmu bratov Dalton, si je hitro prislužil osebne napake, prave zamenjave zanj pa pri Mehičanih nimajo.

Član Atlante Hawks je tako prebil na parketu le 26 minut, kar je pod njegovim povprečjem, kljub temu pa dosegel 12 točk in zbral 6 skokov. Slovenski košarkarji ga ne bodo smeli spoštovati, pa čeprav ima lahko tudi oster pogled, ki bi marsikoga prestrašil.

Najbolj razpoložen za igro je bil nato Francisco Cruz, ki je dosegel 21 točk. Prav njega pa so med drugim izpostavili v našem taboru, na koga bodo morali biti danes ob 17.30 (po slovenskem času) pozorni.

"Ekipa Mehike je dominirala na ameriškem prvenstvu in je kakovostna. Mehičani imajo uravnoteženo igro. Znajo igrati pod obročem, kakor tudi zadeti od daleč. Njihov najboljši je Gustavo Ayon, ki jim daje moč pod obročem. Ob tem pa imajo v Jorgeju Gutierrezu, Franciscu Cruzu in Paulu Stollu nevarne branilce. So zelo visoki košarkarji in igrajo hitro. Ne bo lahko, ker smo imeli že težko tekmo z Avstralijo. Košarkarjem ne smemo dati veliko informacij – ravno prav. Mislim, da je ta tekma najbolj pomembna. Prva tekma je že pozabljena," je bil pri opisu naslednjega tekmeca izčrpen grški pomočnik v slovenski košarkarski reprezentanci Stefanos Dedas.

Največja težava Mehičanov je, da slabše pokrivajo košarkarje v igri ena na ena, kar bo spet voda na mlin Goranu Dragiću, ki je sejal paniko že proti Avstraliji. "Visoki košarkarji niso tako hitri. Verjamem, da imamo dovolj orožja tako znotraj rakete kot na zunanjih položajih, da nam uspe. Tudi Mehičani imajo dobre obrambne košarkarje. Dober je zlasti Gutierrez. Ta tekma bo specifična. Lahko nam povzročajo preglavice. Največja težava je le ta, ker še nismo igrali proti njim in jih fantje še niso občutili. Enako je na drugi strani."

Ne spreglejte