Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2020,
7.06

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78

Natisni članek

Denver Nuggets Luka Dončić Luka Dončić Dallas Mavericks Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Nedelja, 9. 2. 2020, 7.06

4 leta, 2 meseca

Liga NBA, 8. februar

Dallas uspešen brez Dončića, prevetrena Minnesota prekinila črni niz

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,78
Minnesota Timberwolves, Karl-Anthony Towns | Minnesota je zmagala prvič po 13 zaporednih porazih. | Foto Reuters

Minnesota je zmagala prvič po 13 zaporednih porazih.

Foto: Reuters

V ligi NBA je Dallas v noči na nedeljo slavil na gostovanju pri Charlottu (100:116) in se po dveh zaporednih porazih vrnil na zmagovite tirnice. Tudi tokrat Mavericks niso mogli računati na Luko Dončića, ki je zaradi poškodbe gležnja izpustil zadnjih šest tekem, na katerih so njegovi soigralci dosegli tri zmage, prav tolikokrat pa so tudi izgubili. Denver Vlatka Čančarja, ki ni dobil priložnosti za igro, je bil boljši od Phoenixa (117:108), Minnesota pa je proti LA Clippers prekinila niz kar 13 zaporednih porazov.

Dallas je brez poškodovanega Luke Dončića prekinil niz dveh zaporednih porazov. Mavericks so na gostovanju pri Charlottu slavili s 116:100. Gostje so blesteli predvsem v prvi četrtini, ki so jo dobili s kar 31:10, prednost pa je med tekmo le še naraščala. Ob koncu tretje četrtine je Dallas vodil že s 94:65, v zadnjih 12 minutah pa je gostiteljem le uspelo nekoliko omiliti visok poraz. Ob odsotnosti Dončića je vloga prvega strelca znova pripadal Sethu Curryju, ki je dosegel 26 točk (met iz igre 10/14), Willie Cauley-Stein je dosegel dvojni dvojček (15 točk, 10 skokov). Pri Charlottu je bil strelsko najbolj razpoložen Devonte' Graham s 26 točkami in desetimi podajami.

Vrhunci obračuna med Dallasom in Charlottom:

Dallas se zdaj vrača domov in bo v ponedeljek gostil moštvo Utah Jazz. Uradna spletna stran moštva pri tem ugiba o možnostih, da bi se že na tej tekmi v postavo vrnil Dončić. Trener Dallasa Rick Carlisle je zadržan o tej temi, saj je po poročanju spletne strani Rotowire dejal, da je Dončićeva vrnitev pred tekmo vseh zvezd možna, a nikakor ne sigurna.

Denver uspešen še tretjič zapored, Lakersi boljši od podprvakov

Denver je brez Vlatka Čančarja ugnal Phoenix s 117:108 in dosegel še tretjo zaporedno zmago. Phoenix je tekmo odlično odprl, v prvi četrtini so Sunsi dosegli kar 37 točk, še ob polčasu so vodili za točko. V drugem delu so pobudo prevzeli gostje, ki so na krilih Jamala Murrayja dosegli 37. zmago v sezoni. Murray je dosegel 36 točk (za dve 8/9, za tri 6/8, prosti meti 2/3), Nikoli Jokiću je do dvojnega dvojčka zmanjkal en skok (233 točk, 9 skokov). Pri Phoenixu je bil najučinkovitejši Deandre Ayton z 28 točkami in kar 19 skoki, Devin Booker jih je dosegel 21.  

Predstava Jamala Murrayja:

Več dela kot pričakovano so imeli eni izmed glavnih favoritov za osvojitev šampionskega prstana v tej sezoni LA Lakers, ki so v končnici le strli odpor v tej sezoni razglašenih podprvakov Golden State Warriors. Lakersi so v uvodu v zadnjo četrtino ves čas vodili z dvomestno razliko, dobre tri minute do konca obračuna v Chase Centru pa so se domači približali na pet točk zaostanka, več od tega pa ni šlo. Zadnji žebelj v krsto aktualnih podprvakov je s trojko 17 sekund do konca tekme zabil LeBron James, ki je bil z 22 točkami in enajstimi podajami drugi strelec Lakersov. Pet točk več od njega je dosegel Anthony Davis, ki je k svojemu strelskemu dosežku dodal deset skokov. Za Golden State je Marquese Chriss dosegel 26 točk.

Minnesota prekinila črni niz

Kawhi Leonard je dosegel 20 točk. | Foto: Reuters Kawhi Leonard je dosegel 20 točk. Foto: Reuters Manj uspešni od svojega mestnega tekmeca so bili LA Clippers, ki so na gostovanju pri Minnesoti doživeli visok poraz. Timberwolves so prekinili niz kar 13 porazov in dosegli prvo zmago po 10. januarju. V prestopnem roku so zamenjali več kot polovico ekipe, kar se jim je že obrestovalo. Jordan McLaughlin je bil s 24 točkami in enajstimi podajami prvi strelec Timberwolves, debitant v dresu Minnesote Malik Beasley, ki se je v klub preselil iz Denverja, pa je vknjižil svoj prvi dvojni dvojček (23 točk, 10 skokov). Pri Clippersih je prvi zvezdnik Kawhi Leonard dosegel 20 točk (8/17 met iz igre), Paul George se je ustavil pri 21 točkah. Košarkarji Minnesote so bili izjemno napadalno razpoloženi, s 26 zadetimi trojkami (44 poskusov, 59-odstotna učinkovitost) so postavili rekord kluba, Beasley jih je dosegel kar sedem.

Toronto melje naprej

Je pa nov rekord kluba uspelo doseči tudi Torontu, ki je proti Brooklynu dosegel še 14. zaporedno zmago, kar Raptorsom ni uspelo še nikoli prej. Tekmo je z zadetim prostim metom slabih 23 sekund pred koncem odločil Pascal Siakam, na drugi strani so imeli gostje še napad za zmago, a so bili neuspešni. Pri prvakih je bil z 29 točkami najučinkovitejši Fred VanVleet, Caris LaVert pa je za Brooklyn dosegel kar 37 točk (za 3 6/7).

V tej sezoni skorajda nepremagljivi Milwaukee je proti Orlandu dosegel še 45. zmago v tej sezoni (111:95), Brook Lopez je bil s 23 točkami prvi strelec Bucksov, Khris Middleton (21 točk, 13 skokov) in Giannis Antetokounmpo (18 točk, 18 skokov) pa sta blestela z dvojnima dvojčkoma.

Lestvica:

Ne spreglejte